Först förstår vi att det inte är lätt att se på skärmen hur ett golv ser ut!

Därför erbjuder vi Gratis provbitar på nästan alla våra golv.

Gå in på produkten och klicka Beställ varuprov. Direkt till din brevlåda inom 1-2 dagar.

Sen erbjuder vi också rikstäckande golvläggning till fast pris!

Låt ett proffs installera ert nya golv - dessutom till ett fast pris.

Vi erbjuder golvläggning i hela Sverige genom vårt samarbete med Hemfixarna.

Läs mer på vår sida om golvläggning

Inspiration och inredningstips

Samla på dig all nödvändig kunskap och låt dig inspireras av våra artiklar med inredningstips för hur du kan göra och tänka för att få det riktigt trevligt där hemma.

Inspiration
Aries Granitkeramik Ljusgra miljobild

Klinkergolv med marmorlook

Oavsett om det handlar om mindre inredningsdetaljer eller om det är stora partier som ska kläs in med marmor så skapas en sofistikerad känsla och hela ditt rum andas lyx.

Inspiration
Libra ljusgra miljobild1

Grå klinker - inspirationsguide

Grå klinker är riktigt snyggt och vi skulle faktiskt vilja påstå att den har blivit en modern klassiker idag. Det är enkelt att inreda med grå klinker. Du får ett stilrent resultat oavsett om det är på väggar eller golv som du väljer att sätta dina plattor.

Inspiration
Pollux Hexagon Mosaik Vitgra Marmor 3x3 cm miljobild

Hitta rätt mosaik - inspirationsguide för mosaik

Här hittar du underbar mosaik i olika former och storlekar. Kanske är du intresserad av en elegant marmormosaik eller så letar du efter en färgstark blågrön mosaik att sätta upp som bård på väggen?

Inspiration
Lacerta Granitkeramik Gra miljobild2

Stora klinkerplattor - trendspaning

Stora klinkerplattor skapar rymd i ett rum. Det kan vara ett smart knep att sätta de stora klinkerplattorna i det lite mindre badrummet för att få rummet att kännas större än vad det egentligen är.

Inspiration
Toscana Traklinker Vit 218x84 cm miljobild 1

Träklinker - trendspaning

Träklinker har blivit allt mer populärt. Här får du det det bästa av två världar - klinkerns slitstarka egenskaper och träets vackra utseende. Låt dig inspireras av bilderna i vår trendspaning av träklinker.

Inspiration
Aries Granitkeramik Silver miljobild2

Litet badrum? Så ska du tänka när du väljer din kakel och klinker

Om du går i tankarna på att renovera ett litet badrum så finns det några knep som du kan ta till för att få känslan av rymd och som faktiskt gör att badrummet känns lite större än vad det egentligen är.

Inspiration
Chateau2

3 läckra trägolv som ger en rustik känsla

Trägolv med tydliga kvistar, nedfällda träpeggar och medvetna sågmärken skapar ett rustikt intryck i ditt rum. Här är 3 favoriter som vi tycker ger den där snygga, slitna och rustika looken.

Inspiration
Barnrum med turkos vagg och leksaker

3 saker att tänka på när man väljer golv till barnrum

Ett golv till ett barnrum måste vara enkelt att underhålla och slitstarkt. Det ska kunna lekas med leksaker som dras fram och tillbaka och saker ska kunna ramla ner på golvet utan att det blir några stora märken.

Inspiration
8489 rsh1

3 tips på ljusa trägolv som vi gillar under våren 2021

Ett ljust trägolv lyfter nästan vilket rum som helst och skapar en trevlig och luftig atmosfär.

Inspiration
Elegant Natural Brown RSH6

Därför passar vinylgolv så bra i ett kök

I den här artikeln lyfter vi fram vinylgolvet och listar några av alla anledningar till att det är ett så bra köksgolv. Läs vidare för att ta del av våra rekommendationer.

Produkter
European Nature Oak

Finns det vattentäta korkgolv?

Ja det gör det faktiskt. Serien från Wicanders som heter Hydrocork har en baksida som blir helt vattentät så den släpper inte igenom något vatten.

Produkter
Mattprover traprover

Hur beställer man provbitar av ett golv?

Vi har gjort ett urval och plockat fram provbitar på många av de populära golven som vi säljer. Läs vidare så förklarar vi hur du gör för att beställa hem golvprover från oss.

Tips & Tricks
Traces Natural pe

Hur mjukt är ett korkgolv?

Vi pratar ju ofta om att korkgolvet är ett mjukt golv som känns underbart att gå på. Men hur mjukt är egentligen korkgolvet? Läs vidare så förklarar vi.

Tips & Tricks
Leveransbild lamnar over paket

Hur sker leveransen av mitt nya golv?

Vi har alltid hemleverans av våra golv. Läs vidare för att ta del vanliga frågor som vi får in angående frakt och leveranser av våra golv.

Tips & Tricks
Wicanders logotyp framfor korkgolv

Hittar inte golvet från Wicanders, hur gör jag?

Wicanders har ett stort utbud av härliga korkgolv. Det är svårt att lagerhålla exakt hela Wicanders utbud. Men ofta går de flesta golv att beställa hem. Läs vidare i artikeln för att få reda på hur du gör.

Tips & Tricks
Originals Harmony pe cor

Kan man lägga korkgolv i alla rum?

Det är faktiskt väldigt många rum som det passar att lägga ett korkgolv i. I den här artikeln går vi igenom de vanligaste ställena och tar även upp några rum som kanske är lite mer otippade att lägga korkgolvet i.

Inspiration
Arno smit i I72r3g Sw WY unsplash

Kan man lägga korkgolv i uterum?

Kan man lägga ett korkgolv i sitt uterum? Svaret är tyvärr nej. Läs vidare i artikeln för att få reda på varför samt några olika alternativ som vi rekommenderar istället som golv till uterum.

Inspiration
Hund pa golvet

Korkgolvet - hundens bästa vän

En given favorit när ni letar efter nytt golv och har hund där hemma, är ett korkgolv. Materialet är riktigt populärt, både bland hundar och hundägare på grund av sina isolerande och slitstarka egenskaper. Läs vidare i artikeln så berättar vi mer.

Tips & Tricks
Elegant Natural DSH

Vilket golv kan jag lägga i min källare?

När du ska köpa och lägga ett nytt källargolv så behöver du först ta reda på hur mycket fukt du har i din källare. Läs vidare i artikeln för att se vilka golv vi rekommenderar till källaren.

Inspiration
Tiago lopes 45 Yovdn Shwg unsplash

Vilket golv ska jag välja till uterum?

När man väljer golv till uterummet är det viktigt att man tar med de stora fukt- och värmeskiftningarna i beräkningen när man väljer sitt golv. I den här artikeln kan du läsa mer om vilka golv vi rekommenderar till uterummet.

Inspiration
Kork vs tra

5 anledningar till att välja ett korkgolv framför ett trägolv 2020

Vi vill utmana dig att tänka utanför boxen. Få dig att fundera på om det kanske är ett korkgolv du ska ha, istället för det klassiska trägolvet.

Produkter
DSCF1791

Korkgolvets comeback 2020

Fram till 1980-talet var kork ett vanligt alternativ på golv i Sverige. Men sedan dess har vi inte hört mycket om korkgolvet. Men nu tror vi på en comeback.

Inspiration
Ekparkett med ljus matta

5 tips för att välja rätt matta till trägolvet 2020

Ett härligt komplement till ditt vackra trägolv och som lyfter din heminredning flera steg är en riktigt fin matta. Du kan exempelvis rulla ut en stor matta för att binda ihop soffgruppen i vardagsrummet eller välja en rund matta i någon härlig, stark färg.

Tips & Tricks
Wicanders Cork Oak Forest TRAT

Så inreder vi med miljögolv 2020

Hur ska du tänka när du ska välja golv till ditt hem? Vårt enkla svar är de golv som vi har valt att kalla miljögolv, det vill säga ett modernt korkgolv.