• Snabba leveranser
  • Gratis provbitar
  • Köp nu - Betala sen
Vi förstår att det inte är lätt att se på skärmen hur ett golv ser ut

Därför erbjuder vi Gratis provbitar på nästan alla våra golv. Titta hemma i lugn och ro innan köp.

Gå in på produkten och klicka "Beställ varuprov". Provbitarna landar i din brevlåda inom 1-2 dagar.

Massivt trägolv

Ett massivt trägolv skapar en ombonad och härlig stämning i ett rum. Golven är underbara att gå på och det blir en trevlig akustik i rummet med det nya massiva trägolvet. På den här sidan hittar du alla våra massiva trägolv, både i fur och ek.

✔️ Anpassad leverans för dig ✔️ Norrländskt kvalitetsträ ✔️ Hjälp? Hör av dig på chatten

Alla filter
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Furu 15x112 (Hårdvaxoljad Vit)

500 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Natur Furu 26,5x180 (Hårdvaxoljad)

669 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Furu 26,5x155 (Hårdvaxoljad)

663 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Furu 26,5x132 (Hårdvaxoljad)

662 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Furu 15x112 (Hårdvaxoljad)

475 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Natur Obehandlad Furu 26,5x180

643 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Obehandlad Furu 26,5x155 (Borstad)

588 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Obehandlad Furu 15x112 (Borstad)

425 kr/m2
Massivt tragolv Ek Stigma 2
Lyxigt ekgolv

Stigma Massivt Trägolv Obehandlad Ek 15x140

933 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Natur Obehandlad Furu 26,5x180 (Borstad)

643 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Obehandlad Furu 26,5x155

555 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Obehandlad Furu 26,5x132 (Borstad)

588 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Obehandlad Furu 26,5x132

550 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Obehandlad Furu 20,5x109

425 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Obehandlad Furu 15x112

397 kr/m2
Visar 15 av 15 produkter

Vad är ett massivt trägolv?

Ett massivt trägolv är uppbyggt av golvbrädor som är tillverkade av solitt trä. Golvet består således inte av flera olika lager som i ett parkettgolv utan varje golvbräda är sågad från en stock. Ett massivt trägolv går att få i flera olika träslag och dimensioner och spikas, skruvas eller limmas fast vid golvläggning.

Ett trägolv är ett naturmaterial

Massiva trägolv är ett naturmaterial och det innebär att det både kan krympa, svälla och skifta något i nyans beroende på den miljö som golvet läggs i. Ett massivt trägolv har en lång livslängd och man kan slipa om det flera gånger om så önskas för att fräscha upp det, för att måla om eller för att behandla sitt massiva trägolv på något annat sätt.

Olika trägolv är olika hårda

Beroende på vilket träslag som väljs för det massiva trägolvet så kan man få olika hårdheter som märks genom golvets mer eller mindre slitstarka egenskaper.

Ett massivt trägolv förändras över tid

Som vi tidigare var inne på så kan det massiva trägolvet både svälla och krympa beroende på om det är torrt eller fuktigt i luften i rummet. Under vinterhalvåret är golvet oftast som minst, på grund av den låga luftfuktigheten. Golvet är som störst under sommaren då det är hög luftfuktighet.

Starkt solljus gör att ditt trägolv kan skifta i nyans

Det är inte heller ovanligt att ett massivt trägolv skiftar i nyans om det utsätts för starkt solljus. Därför är det viktigt att man tar hand om och behandlar sitt massiva trägolv på rätt sätt för att det ska se ut så som man vill och behålla sitt vackra utseende över tid.

Behandla ett massivt trägolv

Ett massivt trägolv är oftast ytbehandlat med lack, olja eller hårdvaxolja. Eftersom trä är ett levande material blir det extra viktigt att tänka på att inte utsätta trägolvet för en relativ fuktighet lägre eller högre än 30-60%. Den optimala rumstemperaturen är 15-25°C.

Risken finns, om det massiva trägolvet utsätts för stora skillnader i fukt eller temperatur att det rör sig så mycket att det spricker.

Rekommendationen är att undvika våta rengöringsmetoder på massiva trägolv

Det rekommenderas alltid att man undviker våta rengöringsmetoder på ett massivt trägolv och om man skulle råka spilla till exempel vatten, torkar man upp det direkt. Dammsug golvet regelbundet eller använda en urvriden trasa om behov uppstår när du ska rengöra ett massivt trägolv.

Lägga massivt trägolv

Att lägga ett massivt trägolv är svårt och kräver oftast en yrkesman. När man lägger ett massivt trägolv så brukar man limma, spika eller skruva fast trägolvet mot underlaget.

När man limmar ett massivt trägolv måste ett speciellt parkettlim användas, absolut ingenting annat. Att lägga ett massivt trägolv är svårt och vi rekommenderar alltid att man tar kontakt med fackman för att få råd och tips om man tänkt lägga golvet själv.

Plankgolv - tips för ett lyckat köp

Ett massivt trägolv brukar även kallas för ett plankgolv. För att ditt nya plankgolv ska bli så bra som möjligt kan du i följande sektion läsa om våra bästa tips som kan vara smarta att ha i bakhuvudet när du ska köpa ett nytt plankgolv.

Välj rätt behandling av plankgolv

I och med att ett plankgolv rakt igenom är tillverkat av massivt trä är möjligheterna till behandling och utseenden mycket stora. Ett plankgolv kan slipas om flera gånger och kan både behandlas med exempelvis olja, lack eller hårdvaxolja. Den sistnämnda ytbehandlingen, hårdvaxolja är ett av de mest populära valen för plankgolv idag och ger både golvet ett riktigt slitstarkt ytskikt, är enkelt att applicera och är lätt att underhålla och reparera ifall det skulle bli en skada på plankgolvet.

Fördelar med hårdvaxolja på ett plankgolv

Förutom det snygga utseendet på plankgolvet som man får med hårdvaxoljan, är det även enklare att renovera eller “laga” jämfört med om det skulle vara lackat.

Vid slitage eller mindre skador på ett hårdvaxoljat plankgolv brukar det räcka med att man slipar för hand med sandpapper på det skadade området, dammsuger och sedan applicerar en eller ett par lager med hårdvaxolja på det skadade området.

Detta till skillnad från ett lackat plankgolv som du nästan alltid behöver slipa om hela golvytan på om du vill åtgärda en skada eller punktslitage på golvet. Det är alltså i de flesta fall mycket enklare att reparera ett hårdvaxoljat plankgolv.

Hur matchar man övrig inredning till ett brädgolv?

Kärt barn har många namn. Och så gäller även det massiva trägolvet som också lite slarvigt ibland bara kallas för ett brädgolv. I följande sektion går vi igenom några tips på hur man kan tänka för att matcha den övriga inredningen i rummet mot ett nytt, härligt brädgolv.

  1. Tänk på att brädgolvet kommer ändra utseende över tid. Trä är ett levande material som bleks, åldras och nöts ner under årens lopp. Detta kan du med fördel ta med i beaktande när ni väljer den övriga inredningen som ska vara i samma rum som det nya brädgolvet.
  2. Accessoarer och möbler som går i en dov, naturnära färgskala brukar fungera fint tillsammans med ett brädgolv. Du kan med fördel leta efter inredningsdetaljer på loppis eller plocka in något annat naturmaterial utifrån om det finns möjlighet.
  3. Trärena möbler till ett brädgolv gör sig riktigt snyggt. Både nyinköpta eller möbler från secondhand som du slipar själv och oljar in fungerar utmärkt.

Massivt ekgolv

Ett massivt ekgolv ger verkligen ett rum en känsla av lyx och elegans. Ett inoljat massivt ekgolv får ett mörkbrunt utseende som med ens skapar en rustik och pampig stämning. Vill man istället ha en ljusare färg på sitt massiva ekgolv går det även utmärkt att färga in golvet med önskad mängd vitt pigment.

Massiva trägolv billigt, ek golv som massivt eller parkett?

Ett ek golv finns både som massivt eller som parkettgolv. Letar man efter massiva trägolv billigt och särskilt vill ha ek, kan faktiskt ett alternativ också vara att man kikar på en ekparkett i mönstret 1-stav. 1-staven är lik det massiva ek golvet till utseendet men är i de flesta fall både billigare och smidigare att lägga in.