Din kundvagn
Filtrera

Pris

Färg

Beige
Blå
Brun
Grå
Svart
Vit

Träslag/Imitation

Alm
Ask
Betong
Cement
Ek
Furu
Kork
Lärk
Marmor
Metall
Sten
Teak
Trä

Mönster

1-stav
2-stav
2-3 stav
Holländskt mönster
Småländskt mönster

Egenskaper

Ej godkänd för golvvärme
Godkänd för golvvärme
Godkänd för våtrum
Vattentät

Passar till

Badrum & Tvättstuga
Barnrum
Hall & Entré
Källare
Kontor
Sovrum
Vardagsrum
Köksgolv

Varumärke

Balterio
BerryAlloc

Tjocklek

Bredd

Längd

Kampanjvara

Provbit

Vinylgolv

Vinylgolvet är slitstarkt och kräver mycket litet underhåll för att hålla sig lika fint under många år framöver. Vinylgolv passar perfekt i barnrummet, som köksgolv eller hallgolv. Du hittar både vinylgolv som plattor och vanliga golvbrädor. På den här sidan hittar du alla våra vinylgolv samlade.

✔️ Vi matchar alltid priset ✔️ Hemleverans till dörren ✔️ Beställa mycket? Hör av dig på chatten

Det finns tyvärr inga produkter med din valda filtrering.

Vad är ett vinylgolv?

Ett vinylgolv är ett golv som är uppbyggt av olika skikt av vinyl eller plast. De olika lagren har alla olika funktioner som ger vinylgolvet dess karaktäristiska egenskaper. Dessa är bland annat god slitstyrka, förmågan att stå emot slag och stötar samt stor variation av olika mönster och färger.

Ett vinylgolv är ett plastgolv


Ett vinylgolv är alltså ett plastgolv som är uppbyggt av flera olika lager. Att vinylgolvet är ett plastgolv gör att man slipper oroa sig för att golvet kommer att röra sig vid temperatur- eller fuktförändringar i ett rum. Detta kan exempelvis vara ett problem i skiftena mellan årstiderna om du har lagt ett trägolv (som är ett naturmaterial). Trägolvet kan då röra sig när det blir varmare för att sedan dra ihop sig och bilda springor i golvet när det blir kallare och torrare.

Detta problem är alltså inget som du behöver tänka på då ett vinylgolv är ett plastgolv och inte består av något organiskt material.

En positiv egenskap hos vinylgolvet till följd av att det är ett plastgolv är dess goda vattenavvisande egenskaper. Detta gör att vinylgolvet lämpar sig utmärkt som köksgolv eller som golv i tvättstugan där det riskeras att stänkas vatten på golvet.

Du kan läsa mer om detta plastgolvs förträfflighet för exempelvis köket i en sektion längre ner på den här sidan.

Vinylgolv klick - det är enkelt att lägga vinylgolv


Vinylgolv klick, vinylklick eller klickgolv vinyl är alla olika namn för samma sak nämligen det sätt som man lägger ett vinylgolv på. Vinylgolv klick är det absolut vanligaste utförandet på ett modernt vinylgolv som är mycket enkelt att lägga själv.

Det är så enkelt att lägga vinylgolv klick så att en vanlig lekman brukar kunna göra det på bara några timmar. Anledningen till att man kallar det för vinylgolv klick är för att varje golvbräda är försedd med en särskild fog som “klickar” i nästa golvbräda. Det finns flera olika fogar på vinylgolv klick men vanligtvis behövs det inte mer ansträngning än att du vickar golvbrädan några gånger mot föregående bräda för att sedan vika ner den och sedan banka lite lätt nedåt på skarven. Så enkelt är det att lägga ett vinylgolv klick på egen hand!

Vinylklick - perfekt för renoveringar

När du snabbt vill lägga ett nytt golv är vinylklick en favorit eftersom att, som vi tidigare nämnde, går det väldigt snabbt att lägga in ett klickgolv. Detta gör vinylklick till ett väldigt bra alternativ att överväga vid exempelvis renoveringar.

Vinyl klickgolv även för dina långsiktiga projekt

Men ett vinyl klickgolv passar även utmärkt för den mer långvariga golvlösningen. Bortsett från att ett vinyl klickgolv är enkelt att lägga är det även mycket slitstarkt och lätt att underhålla. Du kan inte och behöver heller aldrig slipa om ett vinyl klickgolv. Det räcker med den veckovisa dammsugningen och våttorkningen. Ditt nya vinyl klickgolv kommer att hålla sig lika fint år efter år.

Lägga vinylgolv


Så hur gör man egentligen när man ska lägga ett nytt vinylgolv själv där hemma? På sidan Lägga klickgolv har vi skrivit en utförlig guide som steg-för-steg går igenom hur du ska planera, vad du ska tänka på och hur du gör när du ska lägga vinylgolv själv. Det är enkelt och det krävs inte många verktyg för att lägga det där riktigt snygga, nya vinylgolvet på egen hand.

Lägga klickgolv på plastmatta

I de flesta fall går det bra att lägga ett klickgolv på en plastmatta. Är undergolvet jämnt så är det inte så mycket extraarbete som behöver göras. Dock rekommenderar vi alltid att man har en foam under det nya klickgolvet. En foam fungerar som stegljudsdämpare, den jämnar ut ojämnheter och vissa foam:ar har även inbyggd fuktspärr.

Plast klickgolv

Så vill du ha ett golv med bra slitstarka samt vattenavvisande egenskaper som dessutom är enkelt att lägga själv så tycker vi att du ska kika på ett plast klickgolv så som vinylgolvet.

Vinylgolv hall


Vinylgolv i hall är en smart idé då hallgolvet vanligtvis utsätts för ett hårt slitage. Du behöver alltså ett slitstarkt golv i en hall. Ett vinylgolv i hallen står väl mot den höga trafiken och eventuella skor som drar in grus och sliter på golvet där.

Vinylgolv kök

När du letar köksgolv så kan vi varmt rekommendera ett vinylgolv till köket. Köket är en naturlig samlingsplats i många hem och även här är det ett högt slitage på golvet. Ett vinylgolv i kök är ju både ett slitstarkt golv som klarar denna höga trafik men det har dessutom goda vattenavvisande egenskaper. Detta är perfekt då det ofta stänker eller spills på ett köksgolv när man lagar mat, stoppar in i diskmaskinen eller när barnen råkar spilla ut ett glas vatten vid middagen.

Vinylgolv för- och nackdelar


Sammanfattningsvis tänkte vi avsluta med för- och nackdelarna med ett vinylgolv.

Nackdelar med vinylgolv

Även om dekor-skiktet är mycket trovärdigt gjort så är det fortfarande en imitation. Vill du ha ett trägolv så ser vinylgolvet ut som ett trägolv men det är ju inte ett riktigt trägolv. Det är en nackdel med vinylgolvet.

Fördelar med vinylgolv

  • Vinylgolv är ett mycket slitstarkt golv

  • Det finns en stor variation av olika imitationer på vinylgolv att välja mellan

  • Vinylgolv är enkelt att lägga själv

  • Vinylgolv känns skönt att gå på

  • Vinylgolvet har goda vattenavvisande egenskaper

Vad behöver du veta när du ska köpa ett vinylgolv?

Här har vi listat de viktigaste sakerna som vi tycker du ska ha koll på inför köpet av ditt nya vinylgolv.

📌 Passar ett vinylgolv till mitt kök?

Vinylgolvet lämpar sig mycket bra som köksgolv. Detta är ett slitstarkt och tåligt golv med goda vattentåliga egenskaper. Det är perfekt för ett golv där man ibland råkar spilla och stänka när man står och rör i grytorna.

🎨 Vilka färger kan jag få på mitt vinylgolv?

Det finns ett stort utbud av olika färger, mönster och imitationer som du kan välja mellan när du köper ett vinylgolv från oss.

Det stora urvalet av olika kulörer gör det enkelt att hitta ett nytt vinylgolv i precis rätt färg till ditt rum.

🚚 Hur snabbt får jag hem mitt nya vinylgolv?

Du får hem ditt nya vinylgolv inom 4-7 vardagar. En bra e-handelsupplevelse innebär snabba leveranser!

📌 Hur lägger jag ett vinylgolv?

De flesta vinylgolv lägger man med någon form av klicksystem. Detta gör det enkelt att lägga ett vinylgolv själv. Läs mer om hur du lägger klickgolv själv på sidan Lägga klickgolv.

📌 Är vinylgolv slitstarka?

Vinylgolv är mycket slitstarka och håller samma vackra utseende i många år efter att man har lagt in det. På grund av sina goda slitstarka egenskaper lämpar sig även ett vinylgolv bra att lägga i barnrummet där det leks mycket nere på golvet.

🌳 Vilken är den vanligaste imitationen på vinylgolv?

Det finns många olika imitationer på vinylgolv. Den vanligaste är ek. Men det finns bland annat även vackra ask-, sten- och metallimitationer på vinylgolv.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många golv är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån