Din kundvagn

Köksgolv

Ditt köksgolv är kanske ett av de viktigaste golven i ditt hem. Köket är en naturlig samlingsplats i många familjer där det spenderas mycket tid. Att vi spenderar så mycket tid i vårt kök leder till att det golv som du väljer ska ha goda slitstarka egenskaper. Det är även fördelaktigt att välja ett golv som står emot vatten bra till köket.

Vilka golv passar som köksgolv?


I köket är det inte ovanligt att man spiller något, att det stänker när man lagar mat eller att det skvätter ut vatten när man ska packa i diskmaskinen.

Därför är det smart att välja ett golv som klarar av stänk och på så sätt håller sig fint i många år framöver. Ditt köksgolv ska alltså vara slitstarkt och dessutom gärna ha goda vattentåliga eller vattenavvisande egenskaper.

På den här sidan har vi samlat alla våra golv som passar att ha som köksgolv.

Vinylgolv kök


Vinylgolv i kök är en populär favorit som det definitivt finns anledning att kolla på när man letar efter köksgolv och inspiration. Vinylgolv i kök lämpar sig mycket bra då det är ett golv som är tillverkat i en slags plast och som då även brukar få goda vattenavvisande egenskaper.

Ett vinylgolv i ditt kök kommer dessutom vara ett slitstarkt golv som det tar många år att slita ut. För dig som vill slippa allt vad underhåll kan tänkas heta så är vinylgolv i köket en klar vinnare. Det är enkelt att städa och du slipar aldrig om ett vinylgolv i köket. Det håller sig lika fint i många, många år.

Vinylmatta kök

Det finns flera olika typer av utföranden på vinylgolv som passar till kök, exempelvis väljer en del en snygg vinylmatta till köket som är enkel att underhålla och städa och skapar en härlig känsla. Vinylmattan i ditt kök blir liksom ett vanligt vinylgolv näst intill underhållsfritt och det ska varken slipas eller behandlas på något sätt efter att du har lagt in den. Det enda som behövs är den regelbundna städningen med dammsugning och att våttorka sin vinylmatta i köket för att hålla den fräsch.

Vinyl klickgolv kök

Ett vinylgolv kommer oftast i utförandet vinyl klickgolv till ditt kök. Ett klickgolv är ett av de enklaste golven att lägga och i många fall så gör du det enkelt själv på bara en helg. Klickgolv innebär att varje vinyl golvbräda har en särskild låsanordning som gör att brädorna “klickar” fast i varandra och du får ett vackert golv på nolltid i ditt kök.

Golvplattor kök

Du kan även välja att lägga in golvplattor i ditt kök. Golvplattorna finns i flera olika material exempelvis som vinylgolv. När du letar efter golvplattor till ett kök och planerar att lägga golvet själv så kan det vara fördelaktigt att kika på ett golv med någon typ av klickfog. Som vi i avsnittet ovan tidigare varit inne på så är ett klickgolv enkelt att lägga själv och du får snabbt ett snyggt resultat i köket.

Rutigt köksgolv

Du kanske är intresserad av ett rutigt köksgolv? Då kan definitivt golvplattor i exempelvis vinylformatet vara ett alternativ att överväga. För att skapa ett rutigt köksgolv kan man köpa två olika typer av vinylplattor i olika färger för att bilda ett vackert rutigt köksgolv där hemma.

Rutigt köksgolv klick

De vinylplattorna som vi har i vårt sortiment har klickfog och är enkla att lägga själv. Det går snabbt och det behövs inte särskilt många verktyg för att lägga sitt rutiga köksgolv när man använder vinylplattor med klick.

Vinylgolv som köksgolv (27 st)


I denna sektion har vi samlat alla våra vinylgolv som passar som köksgolv

Plastgolv kök


Som vi tidigare varit inne på är vinylgolv en typ av plastgolv som passar utmärkt till kök. Fördelarna med ett plastgolv i kök är dess slitstarka egenskaper samt dess överträffande goda förmåga att stå emot vatten jämfört med exempelvis ett klassiskt trägolv.

Lägger du ett trägolv i köket är det bara en tidsfråga innan spill, hög trafik och annat slitage har nött ner golvet och det blir snart dags att slipa om eller åtminstone behandla ditt köksgolv en gång till. Ett plastgolv i köket är nästintill underhållsfritt. Det enda du behöver göra, liksom med alla golv är den veckovisa dammsugningen och med jämna mellanrum är det bra att våttorka sitt plastgolv i köket.

60 tals kök med korkgolv


Inredningsstilen i de gamla 60 tals köken är på väg tillbaka igen. Vackra träytor som möter pigga och ljusa pastellfärger på stora köksluckor i köket - att 60 tals kök är på uppgång igen är verkligen något som vi är glada för!

Och så är det golven förstås! Rutiga golv, plastgolv, eller kanske ett korkgolv med den där autentiska kork-looken som för tankarna tillbaka till den gamla klassikern kork-å-plast. Ett trendigt 60 tals kök går definitivt att göra sin egen moderna tolkning av och få att passa in i den moderna köksinredningen men en häftig retrokänsla.

Hos kan du dels köpa vinylplattor i två olika färger för att få till det där stilrena rutiga köksgolvet och du hittar även ett stort utbud av korkgolv i ett flertal olika färger och utseenden. Dessa korkgolv är slitstarka och det finns till och med helt vattentäta korkgolv som passar utmärkt att lägga i exempelvis ditt kök för att få till ett stiligt 60 tals kök.

Golv för att få till ditt nya 60 tals kök (1 st)


I denna sektion hittar du moderna korkgolv med goda slitstarka- samt vattenavvisande egenskaper med den där häftiga 60 tals looken.

Laminatgolv som köksgolv


Avslutningsvis rekommenderar vi även det slitstarka laminatgolvet att lägga in som ett köksgolv.

Ett fint laminatgolv är riktigt slitstarkt, har ofta goda vattenavvisande egenskaper samt finns i väldigt många olika utföranden. Här finns det möjlighet till stor variation av olika färger och mönster när du kollar på ett laminatgolv att ha som köksgolv.

Laminatgolv köksgolv (40 st)


Dessa laminatgolv rekommenderar vi att lägga in som slitstarka köksgolv.

Vad behöver du veta när du ska köpa ett nytt köksgolv?

Här har vi listat de viktigaste sakerna som vi tycker du ska ha koll på inför köpet av ditt nya köksgolv.

📌 Passar ett laminatgolv som köksgolv?

Laminatgolvet lämpar sig mycket bra som köksgolv. Detta är ett slitstarkt och tåligt golv och det finns även vissa laminatgolv med riktigt goda vattentåliga egenskaper - perfekt för ett golv där man ibland råkar spilla och stänka när man står och rör i grytorna.

📌 Kan man lägga ett vinylgolv som köksgolv?

Vinylgolvet lämpar sig även detta mycket bra som köksgolv. Liksom laminatgolvet är vinylgolvet också ett slitstarkt och tåligt golv med goda vattentåliga egenskaper. Det är perfekt för ett golv där det är hög trafik och inte ovanligt heller att man stänker eller spiller ut vatten.

🚚 Hur snabbt får jag hem mitt nya köksgolv?

Du får hem ditt nya köksgolv inom 4-7 vardagar. En bra e-handelsupplevelse innebär snabba leveranser!

🎨 Vilka färger kan jag få på mitt laminatgolv?

Det finns ett stort utbud av olika färger, mönster och imitationer som du kan välja mellan när du köper ett laminatgolv från oss. Det stora urvalet av färger gör det enkelt att hitta ett nytt laminatgolv i precis rätt färg till ditt köksgolv.

📌 Vilken typ av vinylgolv ska jag ha?

Det finns flera olika mönster att välja mellan på vinylgolv. De populäraste är vinylgolv i mönstren 1-stav, 2-stav och 3-stav.

📌 Hur lägger jag ett vinylgolv?

De flesta vinylgolv, liksom laminatgolven lägger man med någon form av klicksystem. Detta gör det enkelt att lägga ett vinyl eller laminatgolv själv. Läs mer om hur du lägger klickgolv själv på sidan Lägga klickgolv.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många golv är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån