Hallgolv » Årets slitstarka trender 2021 » Vi guidar dig
Din kundvagn

Hallgolv

Till hallgolvet är det viktigt att du väljer ett så slitstarkt golv som möjligt. Hallgolvet är ett golv som utsätts för hög trafik och ett kraftigt slitage. Här klampas det in med smutsiga skor. Grus som fastnat under skorna dras över hallgolvet och ofta utsätts det även för en mindre mängd vatten i form av snö, slask och regn som kommer in när vi har varit utomhus.

Vilka golv passar som hallgolv?


Ett golv som ska ligga i en hall eller i en entré bör ha goda slitstarka egenskaper. Därför har vi samlat våra vinylgolv och laminatgolv på denna sida som passar perfekt i dessa rum. Här finns ett stort utbud av olika färger, mönster och imitationer att välja mellan.

Slitstarka hallgolv (107 st)


Välj ett slitstarkt hallgolv


Du ska leta efter ett tåligt golv till hallen. För hallgolvet rekommenderar vi ett slitstarkt golv som gärna har goda vattenavvisande- eller vattentäta egenskaper.

Till hallgolv - välj laminat eller vinylgolv

De hallgolv som vi rekommenderar är vinylgolv och laminatgolv. Dessa hallgolv står väl emot vardagens trafik fram och tillbaka genom hallen och många av dessa golv står dessutom väl emot vatten. Är du intresserad av klinker i din hall så hittar du istället det på vår sajt Köpa Kakel.

Gratt golv ljusbrun dorrmatta

Laminatgolv hall


Den första golvtyp som vi rekommenderar är laminatgolv som hallgolv. Ett fint laminatgolv är riktigt slitstarkt och står väl emot vardagens slitage på hallgolvet. Många laminatgolv är dessutom delvis eller helt vattentäta. Självklart hittar du ett sådant laminatgolv till hallen i vårt sortiment.

Laminatgolvet är uppbyggt av flera olika skikt där det näst översta består av en tunn dekorfilm. Denna dekorfilm är ett digitalt tryck och det gör att ditt laminatgolv kan se ut precis hur som helst. Det finns oändligt med möjligheter till variation med ett laminatgolv i hallen.

Hallgolv i en klassisk ekimitation

Vill du ha en klassisk ekimitation - det hittar du som laminatgolv i hallen. Vill du istället ha en elegant stenimitation - det hittar du också till ditt nya hallgolv. Kanske vill du lägga golvet i något vackert mönster - det kan du göra med ett laminatgolv i hallen. Möjligheterna är som sagt oändliga när det kommer till vilket utseende, imitation och mönster som du kan få på ditt nya laminatgolv i hallen. Och det är inte bara snyggt utan det är extremt slitstarkt också.

Laminatgolvet kan se ut hur som helst

Laminatgolvet är uppbyggt av flera skikt. Näst högst upp finns en tunn dekorfilm. Dekorfilmen är ett digitalt tryck och kan se ut precis hur som helst.

Slitstarka laminatgolv som hallgolv (79 st)


Här hittar du alla våra slitstarka laminatgolv som passar utmärkt som hallgolv.

Vinylgolv hall


Den andra golvtypen som vi tycker att du ska kika på om du letar efter ett nytt hallgolv är ett vinylgolv. Vinylgolv i hall är även det mycket praktiskt. Liksom laminatgolvet är de flesta vinylgolv mycket enkla att lägga själv i hallen då majoriteten har någon form av klickfog som gör att det bara är att “klicka ihop” dina golvbrädor. Det är absolut inte omöjligt att lägga ett nytt vinylgolv i sin hall över en helg!

För enkelt underhåll - välj vinylgolv i hall

Vinylgolv i hall är också mycket bra då det är enkelt att underhålla och för att det också är väldigt slitstarkt. Vinylgolvet i hallen behöver aldrig slipas om eller behandlas på något sätt utan det räcker med den vanliga, veckovisa dammsugningen och våttorkningen för att golvet ska hålla sig fräscht och fint under många år framöver i din hall.

Vinylgolv i hall som plattor

Det finns även vinylgolv som kommer i form av plattor istället för de klassiska golvbrädorna. Med dessa plattor kan du exempelvis få ett härligt rutigt vinylgolv i din hall om du skulle vilja det. Det går även bra att kombinera vissa vinylplattor tillsammans med vinylplankor för att skapa andra vackra mönster på ditt hallgolv.

Vinylgolv som hallgolv (28 st)


Vackra vinylgolv som både är slitstarka samt enkla att hålla rena - perfekt som hallgolv!

Vad behöver du veta när du ska köpa ett nytt hallgolv?

Här har vi listat de viktigaste sakerna som vi tycker du ska ha koll på inför köpet av ditt nya hallgolv.

📌 Vilka golv passar till hall och entré?

Laminatgolv, vinylgolv, plastmattor eller klinker passar bra som hallgolv.

Till en hall eller en entré är det viktigt att du väljer ett golv som klarar av att stå emot ett hårt slitage. Över dessa golv går man exempelvis in med skor, drar in grus och rör sig mer än exempelvis vad man gör på ett golv i vardagsrummet eller sovrummet. Därför är det viktigt att golvet är slitstarkt.

📌 Kan jag ha ett hallgolv i plast?

Det kan du absolut ha! Ett slitstarkt hallgolv i plast lämpar sig exempelvis utmärkt om hallen är i anslutning till en groventré nere i källaren.

🚚 Hur snabbt får jag hem mitt nya hallgolv?

Ditt nya hallgolv är hemma hos dig på 4-7 vardagar. En bra e-handelsupplevelse innebär snabba leveranser!

🌳 Vilken är den vanligaste imitationen på vinylgolv?

Det finns många olika imitationer på vinylgolv. Den vanligaste är ek. Men det finns bland annat även vackra ask-, sten- och metallimitationer på vinylgolv.

🎨 Vilka färger kan jag få på mitt laminatgolv?

Det finns ett stort utbud av olika färger, mönster och imitationer som du kan välja mellan när du köper ett laminatgolv från oss. Det stora urvalet av färger gör det enkelt att hitta ett nytt laminatgolv i precis rätt färg till din hall.

📌 Vilken typ av laminatgolv ska jag ha?

Det finns flera olika mönster att välja mellan på laminatgolv. De populäraste är laminatgolv i mönstren 1-stav, 2-stav och 3-stav men man kan även ha det tjusiga holländska mönstret på ett laminatgolv.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många golv är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån