Din kundvagn
Filtrera

Pris

Färg

Beige
Blå
Brun
Grå
Svart
Vit

Träslag/Imitation

Alm
Ask
Betong
Cement
Ek
Furu
Kork
Lärk
Marmor
Metall
Sten
Teak
Trä

Mönster

1-stav
2-stav
2-3 stav
Holländskt mönster
Småländskt mönster

Egenskaper

Ej godkänd för golvvärme
Godkänd för golvvärme
Godkänd för våtrum
Vattentät

Passar till

Badrum & Tvättstuga
Barnrum
Hall & Entré
Källare
Kontor
Sovrum
Vardagsrum
Köksgolv

Varumärke

Balterio
BerryAlloc

Tjocklek

Bredd

Längd

Kampanjvara

Provbit

Laminatgolv

Laminatgolv är slitstarka och går snabbt att lägga. Här hittar du alla våra laminatgolv i vackra och naturtrogna imitationer.

✔️ Vi matchar alltid priset ✔️ Hemleverans till dörren ✔️ Beställa mycket? Hör av dig på chatten

Det finns tyvärr inga produkter med din valda filtrering.

Laminatgolv - ett slitstarkt golv i många utföranden

Ett laminatgolv är ett väldigt slitstarkt golv som ger dig många olika val när det kommer till mönster, färger och utseenden.

Laminatgolvet är uppbyggt av olika skikt


Laminatgolvet består av flera skikt där det näst översta är ett tunt dekorpapper som kan se ut precis hur som helst - därför finns det ett laminatgolv för alla olika rum i huset.

Ek 1-stav, valnöt 2-stav eller en kvadratisk betong platta. Med ett laminatgolv kan du välja precis vad som passar dig och din stil.

De flesta laminatgolv är klickgolv

De flesta laminatgolv är klickgolv och att lägga ett laminatgolv själv går snabbt och enkelt. På sidan Lägga klickgolv hittar du en guide för hur du ska göra för att lägga laminatgolv steg för steg.

Vad är ett laminatgolv?


Man delar in laminatgolv i två olika kategorier som handlar om hur laminatet tillverkas. HPL “High Pressure Laminate” och DPL “Direct Pressure Laminate”.

DPL är en modernare teknik och dominerar nästan alla laminatgolv. HPL är ursprungsmodellen hur laminatgolv tillverkades och många hävdar att golvet genom HPL blir hårdare.

Så tillverkas ett laminatgolv


När man tillverkar ett laminatgolv utsätts flera olika skikt av golvet för hårt tryck. När alla skikt pressats samman skapats ett laminat och produkten blir stenhård. Ett laminatgolv behöver aldrig slipas. Det är enkelt att lägga ett laminatgolv själv genom enkla klicksystem.

Laminatgolv och olika klassningar


Ett laminatgolv har olika klassningar och olika tjocklek. Klassningen och tjockleken är bra att hålla koll på beroende var du vill lägga ditt laminatgolv. Klassningen styr hur slitstarkt golvet är.

Det brukar vara så att ju tjockare laminatet är desto längre livslängd och högre slitstyrka har det. I vissa fall har laminatgolv även någon form av underlagsmaterial redan installerat på baksidan. Det förhindrar att man behöver använda ett mellanlägg vid läggning.

Olika färger och imitationer på laminatgolv


Vill man ha ett golv i ek, valnöt eller varför inte klinker är ett laminatgolv det perfekta valet. Eftersom laminatgolvet har ett tryckt dekorpapper som övre skikt kan ett laminatgolv se ut precis hur som helst. Olika exempel på imitationer på laminatgolv är t.ex. ek, björk, furu, ask, valnöt, betong, klinker eller skiffer.

Vilka mönster finns på laminatgolv?

Precis som med utseenden på laminatgolvet finns också laminat i hur många olika mönster som helst. Laminatgolv finns som 1-stav, 2-stav, 3-stav eller i t.ex. kvadratiska form.

I vilka rum passar laminatgolv bäst?

Eftersom det finns så många olika varianter av laminatgolv kan det ibland vara svårt att veta vilket rum laminatgolvet passar till. Därför har olika laminatgolv olika klassningar.

Klass 32

Klass 32 passar bäst i hemmamiljö.

Klass 33

Klass 33 passar bäst på kontor.

Klass 34

Klass 34 passar bäst i offentlig miljö.

Ett laminatgolv till husets alla rum


Ett laminatgolv passar egentligen i alla olika rum och då det finns så många varianter att välja på är det personlig preferens som bestämmer vad du väljer. Vad man kan tänka på är att ett laminatgolv är väldigt hårt.

Lägger du t.ex. ett laminatgolv i köket och tappar ett glas kommer troligen glaset gå sönder. Lägger du laminatgolv på ett kontor kommer laminatgolvet alltid se fint och nytt ut då ytskiktet är slitstarkt och klarar av att ständigt bli utsatt för användning.

Då golvet är väldigt hårt upplevs det ibland också lite kallt. Många laminatgolv klarar dock av golvvärme så vill man ha det lite varmare under fötterna är det att rekommendera.

Här passar ett laminatgolv extra bra


På grund av att laminatgolvet är så pass slitstarkt passar det utmärkt att lägga i de rum som kommer att utsättas för hög trafik. I följande sektion kommer vi att gå igenom några rum där laminatgolvet gör sig extra bra.

Golv till kök


Det optimala golvet till kök ska enligt oss klara av det mesta. Här är det hög trafik, det tappas köksredskap och det stänker när man plockar in disk i diskmaskinen.

Ja, att ett golv i kök ska kunna stå emot ett högt slitage och ha goda vattenavvisande egenskaper är nästintill ett krav för att det ska funka. Därför tycker vi att en given kandidat att kolla lite närmare på är laminatgolvet. Golvet som kännetecknas av sitt slitstarka ytskikt och det finns faktiskt flera produkter av laminatgolv som är vattentäta.

Lägga golv i kök

Det är dessutom inte särskilt svårt att lägga ett laminatgolv. Det går snabbt och smidigt att lägga golvet i köket och du kommer sedan i många år kunna njuta av ett slitstarkt golv som det kommer dröja länge tills det börjar se slitet ut.

Det är enkelt att lägga klickgolv

Anledningen till att det inte är så svårt att lägga laminatgolvet själv är för att det är ett klickgolv. Det är lätt att lägga ett klickgolv själv och det behövs inte heller många verktyg för att lyckas med projektet.

Vår guide för att lägga laminatgolv steg för steg

Vi har skrivit en guide som du kan följa för att lägga laminatgolv steg för steg. På sidan Lägga klickgolv hittar du guiden för hur du lägger klickgolv själv.

Grått laminatgolv till köket

Vårt tips är definitivt att kika efter ett grått laminatgolv till köket. Stänk, spill och smuts som naturligt hamnar på ett köksgolv syns inte lika tydligt på ett grått laminatgolv. Dessutom är laminatgolven i regel mycket enkla att städa och hålla rena.

Laminatgolv hall


Samma sak som i köket, vad gäller krav på god slitstyrka, gäller även i hallen. Laminatgolv i hall är en utmärkt idé.

I hallen dras det både in grus och skräp och det är inte ovanligt heller att man traskar in på golvet med sina, av snöslask blöta stövlar under vinterhalvåret.

Dessutom går det i de flesta fall även bra med golvvärme under laminatgolv - perfekt för att skapa en varm och välkomnande hall där snöslask snabbt torkar upp.

Ljust laminatgolv till sovrummet


I sovrummet tycker vi att ett ljust laminatgolv passar. Målet med inredningen i sovrummet anser vi alltid bör vara en strävan efter att skapa en så harmonisk och vilsam plats som möjligt.

Därför är vårt tips att lägga in ett ljust laminatgolv i sovrummet som skapar en luftig och lugn känsla där du ska sova.

Eklaminat till vardagsrummet


Ek är ett träslag som förmedlar en känsla av lyx och elegans.

Ett eklaminat kombinerar det bästa från två världar; ekens vackra utseende i kombination med de slitstarka egenskaperna som laminatgolvet har.

Eklaminat i vardagsrummet kanske kan vara intressant att kika på för dig som har hund eller andra husdjur som går över golven och skrapar med sina klor.

Billigt laminatgolv i gästhuset


Laminatgolven är stabila och rör sig inte särskilt mycket vid högre fuktnivåer i ett rum. Detta gör att det passar perfekt i exempelvis ett gästhus som inte används till vardags och står utan underhållsvärme under stora delar av året. Du behöver kanske inte slå på stort och köpa det lyxigaste golvet till gäststugan då ni inte tillbringar så mycket tid där.

Då kan det istället vara värt att kolla efter ett billigt laminatgolv. De är enkla att hålla rena, klarar av hög luftfuktighet och är enkla att lägga. Ett billigt laminatgolv är definitivt något att kolla efter om ni ska göra om i gästhuset.

Vad behöver du veta när du ska köpa ett laminatgolv?

Här har vi listat de viktigaste sakerna som vi tycker du ska ha koll på inför köpet av ditt nya laminatgolv.

📌 Passar ett laminatgolv till mitt kök?

Laminatgolvet lämpar sig mycket bra som köksgolv. Detta är ett slitstarkt och tåligt golv och det finns även vissa laminatgolv med riktigt goda vattentåliga egenskaper - perfekt för ett golv där man ibland råkar spilla och stänka när man står och rör i grytorna.

👀 Kan jag få se laminatgolvet innan jag köper det?

Du kan beställa provbitar av flera olika laminatgolv hos oss för att i lugn och ro kunna kolla på och jämföra de olika laminatgolven hemma innan ditt köp.

🚚 Hur snabbt får jag hem mitt nya laminatgolv?

Du får hem ditt nya laminatgolv inom 4-7 vardagar. En bra e-handelsupplevelse innebär snabba leveranser!

🎨 Vilka färger kan jag få på mitt laminatgolv?

Det finns ett stort utbud av olika färger, mönster och imitationer som du kan välja mellan när du köper ett laminatgolv från oss. Det stora urvalet av färger gör det enkelt att hitta ett nytt laminatgolv i precis rätt färg till ditt rum.

📌 Vilken typ av laminatgolv ska jag ha?

Det finns flera olika mönster att välja mellan på laminatgolv. De populäraste är laminatgolv i mönstren 1-stav, 2-stav och 3-stav men man kan även ha det tjusiga holländska mönstret på ett laminatgolv.

📌 Hur lägger jag ett laminatgolv?

De flesta laminatgolv lägger man med någon form av klicksystem. Detta gör det enkelt att lägga ett laminatgolv själv. Läs mer om hur du lägger klickgolv själv på sidan Lägga klickgolv.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många golv är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån