Din kundvagn

Källargolv

I källaren kan du i teorin lägga vilket golv du vill som källargolv. Men om du vet med dig att du har problem med fukt i din källare så behöver du tänka på vilket golv du lägger samt vilket underarbete som behöver göras. På den här sidan kan du lära dig mer om källargolv samt vilka golv som passar i källaren.

Vilka golv passar som källargolv?


Vet du om att du har problem med fukt så fungerar det att lägga ett textilgolv (utan skumgummi-baksida eller som ej består av organiskt material) alternativt klinker. Dessa är golv som andas och som då kan transportera bort fukten. Vill du köpa textilgolv kan du göra det på vår andra sajt, Köpa Matta. Är du istället intresserad av klinker på källargolvet, besök Köpa Kakel.

Om det är så att du har problem med fukt i källaren men ändå vill ha ett trägolv behöver du vara noggrann med förarbetet som du gör under det nya golvet. Du behöver då skapa ventilation i ditt undergolv med en platonmatta och ventilerade lister.

I den här sektionen hittar du källargolv som passar för dig som inte har problem med fukt i källaren alternativt att du redan har byggt upp ett ventilerat undergolv.

Slitstarka laminatgolv som källargolv (40 st)


Vinylgolv som källargolv (27 st)


Lyxiga trägolv som källargolv (17 st)


Vad behöver du veta när du ska köpa ett nytt källargolv?

Här har vi listat de viktigaste sakerna som vi tycker du ska ha koll på inför köpet av ditt nya källargolv.

📌 Vad ska jag ha för källargolv?

I teorin kan du lägga vilket golv du vill som källargolv. Men om du vet med dig att du har problem med fukt behöver du tänka på vilket golv du lägger samt vilket underarbete som behöver göras.

📌 Vilket källargolv ska jag lägga om jag har problem med fukt?

Har du problem med fukt i källaren kan du antingen lägga textilgolv (ej skumgummibaksida eller tillverkad av organiskt material) alternativt klinker. Har du byggt ett ventilerat undergolv redan kan du lägga vilket golv du vill.

🚚 Hur snabbt får jag hem mitt nya källargolv?

Ditt nya källargolv är hemma hos dig på 4-7 vardagar. En bra e-handelsupplevelse innebär snabba leveranser!

👀 Kan jag få se källargolvet innan jag köper det?

Du kan beställa provbitar av de laminatgolv, trägolv samt textilgolv som du är intresserad av från oss för att hemma i lugn och ro kunna bestämma dig för vilket källargolv du vill ha.

📌 Vilken typ av laminatgolv ska jag ha?

Det finns flera olika mönster att välja mellan på laminatgolv. De populäraste är laminatgolv i mönstren 1-stav, 2-stav och 3-stav men man kan även ha det tjusiga holländska mönstret på ett laminatgolv.

🌳 Vilket är det vanligaste träslaget på trägolv?

Ek är ett av de absolut vanligaste träslagen på parkettgolv. Den 3-staviga ekparketten är väldigt populär runt om i våra hem i Sverige. Läs gärna mer om vilka träslag du kan välja på källargolvet här.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många golv är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån