Först förstår vi att det inte är lätt att se på skärmen hur ett golv ser ut!

Därför erbjuder vi Gratis provbitar på nästan alla våra golv.

Gå in på produkten och klicka Beställ varuprov. Direkt till din brevlåda inom 1-2 dagar.

Sen erbjuder vi också rikstäckande golvläggning till fast pris!

Låt ett proffs installera ert nya golv - dessutom till ett fast pris.

Vi erbjuder golvläggning i hela Sverige genom vårt samarbete med Hemfixarna.

Läs mer på vår sida om golvläggning

Kan man lägga korkgolv i alla rum?

Det är faktiskt väldigt många rum som det passar att lägga ett korkgolv i. I den här artikeln går vi igenom de vanligaste ställena och tar även upp några rum som kanske är lite mer otippade att lägga korkgolvet i.

Originals Harmony pe cor

Det är faktiskt väldigt många rum som det passar att lägga ett korkgolv i. I den här artikeln går vi igenom de vanligaste ställena och tar även upp några rum som kanske är lite mer otippade att lägga korkgolvet i.

Korkgolv i vardagsrum

I vardagsrummet gör sig korkgolvet mycket bra. Dra nytta av korkens isolerande egenskaper både vad gäller ljud och värme. Det finns dessutom väldigt många utseenden, färger och mönster att välja mellan.

Köksgolv

Som köksgolv är korkgolvet perfekt. Man spenderar lång tid framför spisen och sina arbetsytor när man lagar mat. Här är korkgolvet utmärkt då det är ett mjukare golv jämfört med exempelvis ett trägolv och ger på så sätt en skön avlastning för din kropp.

Dessutom finns det helt vattentäta korkgolv också. I köket där det både stänker och spills ut saker ibland passar det väl utmärkt med ett köksgolv med vattentäta egenskaper.

Korkgolv i hallen

Dra nytta av korkgolvets slitstarka egenskaper genom att lägga det som ditt nya hallgolv. Ett korkgolv är slitstarkt och håller samma vackra utseende länge, helt utan någon omslipning eller ny ytbehandling. Även här kan det vara fördelaktigt med ett vattentätt golv tycker vi. I hallen drar man in snö och vatten när det är dåligt väder ute och då kan det vara smart att ha ett vattentätt golv.

Korkgolv i ditt sovrum

Ja, varför inte lägga ett nytt korkgolv i sovrummet? Det har både en värme- och ljudisolerande effekt, perfekt för ett rum där man vill ha det ombonat och tyst. Att sätta ner fötterna på sitt korkgolv efter en god natt sömn är väldigt skönt då du känner hur din egna kroppsvärme reflekteras tillbaka under dina fötter. Istället för att värmen leds bort stannar den kvar på ett helt annat sätt tack vare korken och det känns varmare under fötterna.

Lägg korkgolv i tvättstugan

Det kanske är något otippat men det passar faktiskt riktigt bra att lägga ett vattentätt korkgolv i sin tvättstuga. Det är dock viktigt att man lägger våtrumsgodkänt golv runt golvbrunnar och liknande. Men på övriga ytor i tvättstugan är det perfekt med ett vattentätt korkgolv.