• Snabba leveranser
  • Gratis provbitar
  • Köp nu - Betala sen

Tips & Tricks

Tips & tricks för hur du kan tänka när du ska köpa eller har köpt ett nytt golv. Här hittar du inspirerande artiklar som vi tror du kan ha användning av, för att köpet av det nya golvet ska bli så bra som möjligt.

Inspiration
Aries Granitkeramik Ljusgra miljobild

Klinkergolv med marmorlook

Oavsett om det handlar om mindre inredningsdetaljer eller om det är stora partier som ska kläs in med marmor så skapas en sofistikerad känsla och hela ditt rum andas lyx.

Inspiration
Pollux Hexagon Mosaik Vitgra Marmor 3x3 cm miljobild

Hitta rätt mosaik - inspirationsguide för mosaik

Här hittar du underbar mosaik i olika former och storlekar. Kanske är du intresserad av en elegant marmormosaik eller så letar du efter en färgstark blågrön mosaik att sätta upp som bård på väggen?

Inspiration
Lacerta Granitkeramik Gra miljobild2

Stora klinkerplattor - trendspaning

Stora klinkerplattor skapar rymd i ett rum. Det kan vara ett smart knep att sätta de stora klinkerplattorna i det lite mindre badrummet för att få rummet att kännas större än vad det egentligen är.

Inspiration
Toscana Traklinker Vit 218x84 cm miljobild 1

Träklinker - trendspaning

Träklinker har blivit allt mer populärt. Här får du det det bästa av två världar - klinkerns slitstarka egenskaper och träets vackra utseende. Låt dig inspireras av bilderna i vår trendspaning av träklinker.

Inspiration
Aries Granitkeramik Silver miljobild2

Litet badrum? Så ska du tänka när du väljer din kakel och klinker

Om du går i tankarna på att renovera ett litet badrum så finns det några knep som du kan ta till för att få känslan av rymd och som faktiskt gör att badrummet känns lite större än vad det egentligen är.

Inspiration
Barnrum med turkos vagg och leksaker

3 saker att tänka på när man väljer golv till barnrum

Ett golv till ett barnrum måste vara enkelt att underhålla och slitstarkt. Det ska kunna lekas med leksaker som dras fram och tillbaka och saker ska kunna ramla ner på golvet utan att det blir några stora märken.

Produkter
European Nature Oak

Finns det vattentäta korkgolv?

Ja det gör det faktiskt. Serien från Wicanders som heter Hydrocork har en baksida som blir helt vattentät så den släpper inte igenom något vatten.

Produkter
Mattprover traprover

Hur beställer man provbitar av ett golv?

Vi har gjort ett urval och plockat fram provbitar på många av de populära golven som vi säljer. Läs vidare så förklarar vi hur du gör för att beställa hem golvprover från oss.

Tips & Tricks
Traces Natural pe

Hur mjukt är ett korkgolv?

Vi pratar ju ofta om att korkgolvet är ett mjukt golv som känns underbart att gå på. Men hur mjukt är egentligen korkgolvet? Läs vidare så förklarar vi.

Tips & Tricks
Leveransbild lamnar over paket

Hur sker leveransen av mitt nya golv?

Vi har alltid hemleverans av våra golv. Läs vidare för att ta del vanliga frågor som vi får in angående frakt och leveranser av våra golv.

Tips & Tricks
Wicanders logotyp framfor korkgolv

Hittar inte golvet från Wicanders, hur gör jag?

Wicanders har ett stort utbud av härliga korkgolv. Det är svårt att lagerhålla exakt hela Wicanders utbud. Men ofta går de flesta golv att beställa hem. Läs vidare i artikeln för att få reda på hur du gör.

Tips & Tricks
Originals Harmony pe cor

Kan man lägga korkgolv i alla rum?

Det är faktiskt väldigt många rum som det passar att lägga ett korkgolv i. I den här artikeln går vi igenom de vanligaste ställena och tar även upp några rum som kanske är lite mer otippade att lägga korkgolvet i.

Inspiration
Arno smit i I72r3g Sw WY unsplash

Kan man lägga korkgolv i uterum?

Kan man lägga ett korkgolv i sitt uterum? Svaret är tyvärr nej. Läs vidare i artikeln för att få reda på varför samt några olika alternativ som vi rekommenderar istället som golv till uterum.

Inspiration
Hund pa golvet

Korkgolvet - hundens bästa vän

En given favorit när ni letar efter nytt golv och har hund där hemma, är ett korkgolv. Materialet är riktigt populärt, både bland hundar och hundägare på grund av sina isolerande och slitstarka egenskaper. Läs vidare i artikeln så berättar vi mer.

Tips & Tricks
Elegant Natural DSH

Vilket golv kan jag lägga i min källare?

När du ska köpa och lägga ett nytt källargolv så behöver du först ta reda på hur mycket fukt du har i din källare. Läs vidare i artikeln för att se vilka golv vi rekommenderar till källaren.

Inspiration
Tiago lopes 45 Yovdn Shwg unsplash

Vilket golv ska jag välja till uterum?

När man väljer golv till uterummet är det viktigt att man tar med de stora fukt- och värmeskiftningarna i beräkningen när man väljer sitt golv. I den här artikeln kan du läsa mer om vilka golv vi rekommenderar till uterummet.

Inspiration
Ekparkett med ljus matta

5 tips för att välja rätt matta till trägolvet 2020

Ett härligt komplement till ditt vackra trägolv och som lyfter din heminredning flera steg är en riktigt fin matta. Du kan exempelvis rulla ut en stor matta för att binda ihop soffgruppen i vardagsrummet eller välja en rund matta i någon härlig, stark färg.

Tips & Tricks
Wicanders Cork Oak Forest TRAT

Så inreder vi med miljögolv 2020

Hur ska du tänka när du ska välja golv till ditt hem? Vårt enkla svar är de golv som vi har valt att kalla miljögolv, det vill säga ett modernt korkgolv.

Inspiration
Lagga gratt golv polygrip

7 tips för att välja rätt grått golv 2020

Ett riktigt vackert grått golv kan lyfta vilket rum som helst. Grå är en tidlös färg som är enkel att kombinera med många olika inredningsstilar.

Tips & Tricks
Bridport miljo

5 tips när du ska välja golv 2020

Det har blivit dags att byta golv för att ge hemmet ett välbehövligt lyft. Men vad ska du välja för golv?