Din kundvagn

7 tips för att välja rätt grått golv 2020

Lagga gratt golv polygrip

Ett riktigt vackert grått golv kan lyfta vilket rum som helst. Grå är en tidlös färg som är enkel att kombinera med många olika inredningsstilar. I den här artikeln vill vi inspirera dig med fokus på grått golv 2020.

Vi kommer bland annat ta upp hur du kan matcha din inredning med ditt gråa golv, olika material som det gråa golvet kan vara tillverkat i samt några rum i hemmet där vi tycker att ett grått golv passar lite extra bra.

Kvinna i soffa jobbar pa dator

1. Olika nyanser av grått

Det finns många olika nyanser av grått att välja mellan när du ska bestämma dig för vilket grått golv du vill ha. Vi älskar att kombinera ett grått golv med en i övrigt färggrann inredning. Har du en mörk inredning hemma så kan ett ljusgrått golv vara något för dig. Har du istället en ljus heminredning så kan det skapas ett spännande djup i rummet om du väljer ett lite mörkare grått golv.

Contempo Loft pe

2. Vilket material ett grått golv kan vara tillverkat i

När du väl har bestämt dig för vilken nyans av grå du vill ha i ditt rum så har det blivit dags att börja kolla på olika typer av golv.

Du kanske länge har funderat på ett grått trägolv för att få den där klassiska och härliga känslan av trägolvet under dina fötter? Eller så är du på jakt efter ett avskalat och stilrent betonggolv. Det finns många alternativ att överväga. Men vårt tips är att inte begränsa dig där. Våga tänka ett steg utanför boxen. Det finns många olika typer av material som golv kan vara tillverkade av idag.

Vi fullkomligt älskar korkgolv. Med både estetiskt tilltalande, såväl som ergonomiska fördelar, för att inte tala om det mindre kolavtrycket som ett korkgolv har, finns det mycket som talar för detta golv.

Här är några spännande grå golv tillverkade i lite mer ovanliga material

Barnrum vitlaserat golv

3. I vilka rum passar ett grått golv?

Det enkla svaret är; i alla rum passar ett grått golv!

Som vi varit inne på tidigare så är grå en färg som fungerar i många olika inredningar och sammanhang. Ett grått golv passar alltså både i ett formellt sammanhang såväl som i det stilrena skandinaviska- samt i det mysigt murriga hemmet.

Sovrum med skrivbord och vitmalat golv

4. Grått golv i sovrum

För att få en lugn och harmonisk stämning i sovrummet kan en idé vara att välja ett grått golv. Kombinera gärna med naturnära färger för att få ett riktigt harmoniskt rum som det känns avslappnat och trevligt att vistas i.

Gratt kok gratt golv

5. Grått golv i kök

Ett grått golv i köket påminner lite om det ljusa, vita köket som har varit populärt länge nu. Dock är det fördelaktigt att ha ett lite mörkare golv i sitt kök då det är ett golv som kan slitas- och smutsas ner ordentligt emellanåt. Ett grått golv i köket är alltså något mer praktiskt tycker vi jämfört med det vita golvet, samtidigt som du fortfarande får den där härliga, ljusa känslan i rummet. Vill man ha ännu mer grått i sitt kök så är det riktigt snyggt med grå köksluckor till det grå golvet.

Dorrmatta och skor

6. Grått golv i hall

Ett annat golv som utsätts för tungt slitage och nedsmutsning är golvet i din hall. Här kan man då välja en lite mörkare grå färg tillsammans med en i övrigt ljus eller färggrann inredningsstil. Vi älskar färgstarka stolar som är mjukt stoppade! De är perfekta att slå sig ner i för att ta av sig skorna när du kommer hem. Grått golv i hall är praktiskt och snyggt med rätt inredning!

Litet bolkongbord med murgrona

7. Grått golv på balkong

När vi tänker på ett grått golv på balkongen så tänker inte vi på ett klassiskt trallgolv. På balkongen gillar vi grått golv i form av textilgolv. På balkongen ska det kännas mysigt att tillbringa tid och man ska helst både kunna sitta vid sin lilla cafégrupp såväl som lägga ut några kuddar och sträcka ut sig på golvet för att lapa sol. Här tycker vi ett grått textilgolv är det ultimata valet.

Här är några vackra textilgolv som går i grått och som vi tycker passar till balkongen under 2020

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många golv är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån