Din kundvagn

5 tips när du ska välja golv 2020

Bridport miljo

Det har blivit dags att byta golv för att ge hemmet ett välbehövligt lyft. Men vad ska du välja för golv? Ibland kan du känna att det är hög tid för en förändring där hemma, men det är inte alltid så lätt att veta exakt hur.

I den här artikeln kan du läsa mer om och låta dig inspireras av de 5 golv som vi tycker bäst om under 2020.

Det är inte alltid helt lätt att välja golv, här hittar du inspiration för att ta dig ett steg närmare beslutet om vilket golv du ska ha.

Putsad vagg gratt tragolv och matta

1. Ett grått golv

Ett grått golv finns i många olika nyanser och utföranden att välja på. Här kan du både få ett riktigt mörkt grått golv för att få till den där lyxiga känslan i ett rum. Eller ett ljusgrått golv som smälter väl in i den skandinaviska inredningsstilen. Möjligheterna är oändliga tack vare att grått är en färg som så många olika inredningsstilar passar ihop med.

Linen Oak int

2. Ett miljögolv

Korkgolvet är ett miljögolv som har ett mindre kolavtryck, har goda termiska och ljudisolerande egenskaper samt är skonsamt för din kropp att gå och stå på. Det finns en rad olika färger och mönster att välja mellan när man ska köpa ett korkgolv.

Dessa tycker vi absolut bäst om under 2020

Larch Northern Lights miljobild

3. Trägolvet - Den svenska klassikern att lägga där hemma

Trägolvet är en klassiker i våra svenska hem och det är förståeligt på grund av flera saker. Ett behandlat trägolv känns underbart att gå runt på barfota och det infinner sig en harmoni i ett rum med ett vackert trägolv. Här finns det många olika ytbehandlingar som går att välja mellan för att precis få fram den rätta looken för hur du vill att det ska se ut hemma hos dig.

Vi älskar det ljust, vitpigmenterade trägolvet i lärk under 2020 som ger rummet ett ordentligt lyft. Den vita färgen kan ibland också få effekten av att ditt rum känns större än vad det egentligen är - perfekt för det mindre rummet som ska få sig ett nytt trägolv!

Här är listan på våra favoriter när det kommer till trägolv 2020

Oak Chateau NY miljobild

4. Det mörka trägolvet

Man kan skapa en pampiga och inspirerande känsla i ett rum genom att lägga in ett mörkbrunt trägolv där. Det finns såklart flera varianter att välja mellan men vi gillar särskilt dessa tre golv som för tankarna till ett gammalt skepp, en rustik stuga ute i skogen med de där grova, hårt borstade ytorna och en äldre våning från svunna tider.

Dessa tre mörka trägolv gillar vi

128772773 gripsholm

5. Ett vackert mönstrat trägolv

Ett mönstrat trägolv är verkligen i en klass för sig. Tillsammans med en passande ytbehandling så kan det mönstrade trägolvet bli center of attention i vilket rum som helst! Det finns många olika mönster och ytbehandlingar att välja mellan såklart, vi har fastnat för en vitpigmenterad behandling på ett trägolv som obehandlat annars skulle bli ganska så mörkt. Det ljusar upp samtidigt som det mörka trägolvet inunder skapar en spännande kontrast.

Olja golv med pensel

Bonus-tips!

Det sista tipset är egentligen inte ett tips när du ska välja ett nytt golv utan är ett alternativ för dig som vill prova att göra något nytt med ditt redan befintliga golv.

Man kan slipa om ett golv och behandla det på nytt med någon helt annan färg, pigmentering eller ytbehandling.

En ny behandling kan verkligen göra om utseendet på ditt golv helt och kan vara roligt att testa på innan du byter ut det gamla mot ett nytt golv.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många golv är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån