Först förstår vi att det inte är lätt att se på skärmen hur ett golv ser ut!

Därför erbjuder vi Gratis provbitar på nästan alla våra golv.

Gå in på produkten och klicka Beställ varuprov. Direkt till din brevlåda inom 1-2 dagar.

Sen erbjuder vi också rikstäckande golvläggning till fast pris!

Låt ett proffs installera ert nya golv - dessutom till ett fast pris.

Vi erbjuder golvläggning i hela Sverige genom vårt samarbete med Hemfixarna.

Läs mer på vår sida om golvläggning

Vilket golv kan jag lägga i min källare?

När du ska köpa och lägga ett nytt källargolv så behöver du först ta reda på hur mycket fukt du har i din källare. Läs vidare i artikeln för att se vilka golv vi rekommenderar till källaren.

Elegant Natural DSH

När du ska köpa och lägga ett nytt källargolv så behöver du först ta reda på hur pass mycket fukt du har i din källare. Läs vidare i artikeln för att se vilka golv vi rekommenderar till källaren.

Våra tips på källargolv som passar för dig som inte har problem med fukt i källaren alternativt att du redan har byggt upp ett ventilerat undergolv är vinylgolv och laminatgolv. Dessa är riktigt slitstarka golv som är enkla att lägga in och kräver minimalt underhåll.

Vinylgolv

Vinylgolv är ett plastgolv uppbyggt i flera olika lager. Att golvet är i plast, som inte är ett levande material gör att man inte behöver oroa sig för att golvet kommer röra sig vid temperatur eller fuktförändringar. Det har även goda vattenavvisande egenskaper.

Vinylgolvet är mycket slitstarkt och kräver väldigt lite underhåll. Oftast räcker det med den veckovisa städningen och vinylgolvet kommer att hålla sig fint i många, många år framöver. Vinylgolvet finns både i formatet som vanliga golvbrädor men också som plattor.

3 vinylgolv som vi tycker passar i källaren

Kampanj -18%
Vivid Natural PSH
Enkel att installera 50% tystare

Vinylgolv Berryalloc Style Vivid Natural

450 kr/m2
(Ord. pris: 549 kr/m2)
Kampanj -21%
Toulon-Oak-619L-RSH
Enkel att installera 50% tystare

Vinylgolv Berryalloc Pure Click 55 Toulon Ek 619l

473 kr/m2
(Ord. pris: 599 kr/m2)
Broadway-8530-RSH

Laminatgolv

Laminatgolvet är också ett väldigt slitstarkt golv som passar utmärkt till källaren. Laminatgolv finns i ett stort utbud av olika färger och mönster. Det är enkelt att hitta en riktigt vacker träimitation när man letar bland laminatgolv till källaren.

Dessa tre laminatgolv tycker vi är perfekta för källaren

Kampanj -25%
Champs Elysees 8541 RSH4
Slitstarkt med ljudabsorberande underlag

Laminatgolv Berryalloc Grand Avenue Champs Elys

625 kr/m2
(Ord. pris: 834 kr/m2)

Om du har problem med fukt i källaren

Om du vet att du har problem med fukt så kan du lägga ett textilgolv (utan skumgummi-baksida eller som ej består av organiskt material).

Ett annat alternativ om du har problem med fukt i källaren är att lägga klinker. Dessa två typer av golv, textil och keramik, är sådana som andas och som då kan transportera bort fukten.

Om du har problem med fukt i källaren men ändå vill lägga ett trä-, laminat- vinylgolv eller liknande kommer du först behöva skapa ventilation i ditt undergolv med en platonmatta och ventilerade lister innan du kan lägga ditt golv.

Textilgolv i källaren

Vill du köpa textilgolv kan du göra det på vår andra sajt, Köpa Matta. Är du istället intresserad av klinker på källargolvet, besök Köpa Kakel.