Först förstår vi att det inte är lätt att se på skärmen hur ett golv ser ut!

Därför erbjuder vi Gratis provbitar på nästan alla våra golv.

Gå in på produkten och klicka Beställ varuprov. Direkt till din brevlåda inom 1-2 dagar.

Sen erbjuder vi också rikstäckande golvläggning till fast pris!

Låt ett proffs installera ert nya golv - dessutom till ett fast pris.

Vi erbjuder golvläggning i hela Sverige genom vårt samarbete med Hemfixarna.

Läs mer på vår sida om golvläggning

Vilket golv ska jag välja till uterum?

När man väljer golv till uterummet är det viktigt att man tar med de stora fukt- och värmeskiftningarna i beräkningen när man väljer sitt golv. I den här artikeln kan du läsa mer om vilka golv vi rekommenderar till uterummet.

Tiago lopes 45 Yovdn Shwg unsplash

När man väljer golv till uterummet är det viktigt att man tar med eventuell fukt och de stora värmeskiftningarna i beaktande när man väljer sitt golv. I den här artikeln kan du läsa mer om vilka golv vi rekommenderar till uterummet.

Det blir väldigt stora temperaturförändringar i ett uterum och det påverkar golvet. Dessutom är det ofta lite mer fukt i ett uterum. Man brukar prata om att det blir värmepunktzoner i ett uterum. Dessa är varma områden som uppstår när solen skiner in genom fönstrena. Det kan bli riktigt varmt i dessa zoner på ditt golv. Det kan till och med bli så varmt att limmet som håller ihop lagren som exempelvis laminat- , kork- och parkettgolv är uppbyggda av, kan lossna.

Därför rekommenderar vi dig att lägga textilgolv eller keramik i uterummet.

Textilgolv

Ett alternativ som funkar bra med fukt- och temperaturförändringar i uterummet är ett mjukt textilgolv. Bland textilgolven finns det stor möjlighet till variation. Du kan lägga heltäckningsmatta, en måttbeställd matta eller textilplattor i uterummet. Ett textilgolv kan läggas direkt på ett betonggolv så länge som mattan har en baksida som andas för att eventuell fukt ska kunna transporteras bort. Vi rekommenderar denna matta med baksidan som andas om du planerar att lägga textilgolv i uterummet som också kan bli fuktigt, oavsett om det är ett betonggolv eller något annat golv som du har i uterummet.

Du hittar alla våra olika textilgolv på Köpa Matta som är en del av Köpa.

Textilplattor i uterummet

En av våra favoriter när det kommer till textilgolv i uterummet är textilplattor. Dessa är mycket enkla att lägga själv och man kan både delvis täcka av en golvyta eller skapa en heltäckande matta med sina textilplattor. Alla våra textilplattor har en baksida som andas så att fukten inte stängs in mellan matta och golv.

Lynx Granitkeramik Antracit miljobild1

Klinker i uterummet

En annan klassiker är att man lägger klinker i sitt uterum. Klinkern klarar av fukt- och värmeförändringarna i uterummet. Du ska dock se till att du har ett klinker som är frosttåligt. Du hittar klinker på vår sajt Köpa Kakel. På sidan hittar du dessutom kakel och härlig mosaik. Om du letar efter klinker som golv i uterummet tycker vi att du ska kika efter den slitstarka granitkeramiken som du hittar i vårt utbud av klinker.