• Snabba leveranser
  • Gratis provbitar
  • Köp nu - Betala sen
Vi förstår att det inte är lätt att se på skärmen hur ett golv ser ut

Därför erbjuder vi Gratis provbitar på nästan alla våra golv. Titta hemma i lugn och ro innan köp.

Gå in på produkten och klicka "Beställ varuprov". Provbitarna landar i din brevlåda inom 1-2 dagar.

5 tips för att välja rätt matta till trägolvet 2020

Ett härligt komplement till ditt vackra trägolv och som lyfter din heminredning flera steg är en riktigt fin matta. Du kan exempelvis rulla ut en stor matta för att binda ihop soffgruppen i vardagsrummet eller välja en rund matta i någon härlig, stark färg.

Ekparkett med ljus matta

FOTO: SasinParaksa

Ett härligt komplement till ditt vackra trägolv och som lyfter din heminredning flera steg är en riktigt fin matta. Du kan exempelvis rulla ut en stor matta för att binda ihop soffgruppen i vardagsrummet eller välja en rund matta i någon stark färg för att skapa det där självklara och naturliga centrumet i ett rum. Men det är inte alltid bara så enkelt som att gå och köpa vilken matta som helst. Det är viktigt att du tar den tid som behövs för att klura ut hur mattan ska samspela på ett harmoniskt sätt med trägolvet som den ligger på.

Det första steget när du ska köpa en matta är att göra klart för dig vilken funktion du vill att den ska ha. Har du ett känsligt trägolv i ett rum som kommer att utsättas för hög trafik kanske du ska välja den lite mer slitstarka mattan. Kommer mattan snarare ligga på trägolvet i sovrummet som inte slits lika hårt kan du istället välja en mer fluffig och mysig matta med en lång och skön lugg.

När du väl är på det klara med vad du ska ha din nya matta till så kommer kanske det roligaste av allt; att hitta en färg och/eller ett mönster som passar in på trägolvet samt fungerar med din övriga inredning där hemma. Nedan kan du läsa mer om och låta dig inspireras av våra 5 bästa tips för att välja rätt matta till trägolvet 2020.

Golden Gate2 59 0001

1. Färgstarka mattor till ett grått trägolv

Våga experimentera med mattor i olika färger. Vi älskar starka kontraster mellan ett ljust, grått trägolv och en matta i någon klar och varm färg. På bilden ser ni hur en vackert gul matta gör sig riktigt bra mot det ljusa golvet.

Ljus fluffig matta pa morkt tragolv

FOTO: cobracz

2. En stor och fluffig matta i vardagsrummet

Det är nog många personers dröm att kunna samla hela familjen på en mjuk och fluffig matta i vardagsrummet. Att skapa en mjuk och härlig plats som känns inbjudande att slå sig ner på med några sköna kuddar framför en bra film är så mysigt. När du ska välja vardagsrumsmattan så tycker vi att du ska tänka stort! Den lite större mattan är sällan något du ångrar i efterhand att du valde.

Sovrum tragavel och matta

FOTO: archideaphoto

3. Naturnära färger mot ett ljust trägolv

Ett aktuellt och återkommande tema som går att identifiera inom heminredning just nu är hållbarhet som genomsyrar hela vår inredningsstil. Hållbarhet i alla dess former. Några exempel som vi gillar på detta tema är unika secondhand-accessoarer som du har hittat på loppisen och inredning i naturnära färger samt naturmaterial. Se bara på denna vackra sänggavel i trä i ett sovrum som går i en harmoniskt naturnära färgskala. Och på det ljusa trägolvet ligger vackert denna ljusgrå matta.


Här är några vackra mattor och trägolv som går i ljusa naturnära kulörer.

Kampanj -11%
Oak North Sea NY miljobild
Exklusivt trägolv

Trägolv NQD Oak North Sea Hårt borstad Ek 1-stav

803 kr/m2
(Ord. pris: 899 kr/m2)
Kampanj -9%
Oak Original Spirit miljobild
Exklusivt trägolv

Trägolv NQD Oak Original Spirit Borstad Ek 2-3 stav

816 kr/m2
(Ord. pris: 899 kr/m2)
Morkt horn pa matta mot morkt tragolv

FOTO: PixieMe

4. En mörk matta på ett mörkt trägolv

Har du ett mörkt trägolv tycker vi att det finns både ljusare mattor men också mörkare alternativ på mattor som funkar bra. Undvik dock den helvita mattan på det mörka trägolvet. Kontraster i all sin ära när det kommer till mattor men en helt vit matta är svår att inreda med mot det mörka trägolvet.

Putsad vagg gratt tragolv och matta

FOTO: UnitedPhotoStudio

5. Grå matta på trägolv

Vi älskar verkligen den tidlösa grå mattan. Och ligger den dessutom på ett snyggt trägolv - det kan bara bli fantastiskt snyggt. Det bästa med den grå mattan tycker vi är att den går så bra ihop med nästan alla tänkbara färger som man kan ha på ett trägolv. På bilden kan du se hur den grå färgen vackert smälter in mot underliggande trägolv.


Här är ett grått trägolv och några riktigt fina grå mattor som vi tycker om under 2020.

Kampanj -11%
Larch Northern Lights miljobild
Exklusivt trägolv

Trägolv NQD Larch Northern Lights Borstad Lärk 1-stav

803 kr/m2
(Ord. pris: 899 kr/m2)