Din kundvagn

Kan man lägga korkgolv i uterum?

Arno smit i I72r3g Sw WY unsplash

Kan man lägga ett korkgolv i sitt uterum? Svaret är tyvärr nej. Läs vidare i artikeln för att få reda på varför samt några olika alternativ som vi rekommenderar istället som golv till uterum.

Tyvärr rekommenderas det inte att lägga ett korkgolv i sitt uterum. Detta på grund av att det blir punktzoner med värme i ett uterum som gör att limmet mellan de olika skikten kan lossna. Det kan bli riktigt varmt en dag när solen ligger på i en sådan punktzon på golvet.

Vad finns det för alternativ på golv?

Vi rekommenderar alltså inte att man ska lägga korkgolv i uterummet men det finns många andra trevliga alternativ. Textilgolv i form av antingen textilplattor eller en heltäckande matta är två härliga alternativ för att få en ombonad känsla. Här finns det ett stort utbud av olika mattor med olika längder på lugg, yta och färg. Du hittar textilplattor, heltäckningsmattor och måttbeställda mattor på vår andra sajt, Köpa Matta.

Aries Granitkeramik Silver miljobild1

Keramik i uterummet

Ett annat populärt alternativ som golv i uterum är att man lägger keramik i form av klinkerplattor. På Köpa Kakel hittar du klinkerplattor i massor av olika utföranden. Ett tips kan vara att kika på den slitstarka granitkeramiken om du väljer plattor till uterummet.

Tycker man att det blir för kalt med enbart keramik på golvet så är det väldigt trevligt att komplettera med en löst liggande måttbeställd matta att lägga ut under exempelvis matgruppen.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många golv är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån