• Snabba leveranser
  • Gratis provbitar
  • Köp nu - Betala sen
Vi förstår att det inte är lätt att se på skärmen hur ett golv ser ut

Därför erbjuder vi Gratis provbitar på nästan alla våra golv. Titta hemma i lugn och ro innan köp.

Gå in på produkten och klicka "Beställ varuprov". Provbitarna landar i din brevlåda inom 1-2 dagar.

Så inreder vi med miljögolv 2020

Hur ska du tänka när du ska välja golv till ditt hem? Vårt enkla svar är de golv som vi har valt att kalla miljögolv, det vill säga ett modernt korkgolv.

Wicanders Cork Oak Forest TRAT

FOTO: Amorim

Det är få saker som är så viktiga som att vara en medveten konsument och att göra vad man kan för att minska sina utsläpp av koldioxid och gifter i största möjliga mån. Hur ska du tänka när du ska välja golv till ditt hem? Vårt enkla svar är de golv som vi har valt att kalla miljögolv, det vill säga ett modernt korkgolv.

Korkgolvet har ett väldigt lågt kolavtryck. Jämför man ett miljögolv i kork med ett traditionellt trägolv, släpper det ut upp till fyra gånger mer koldioxidutsläpp att tillverka trägolvet jämfört med miljögolvet i kork.

Nu kanske du undrar vad vi egentligen försöker göra här. Försöker vi få människor att gå ifrån den svenska klassikern, som vi nog ändå får lov att säga att trägolvet faktiskt är och kolla på andra alternativ? Svaret är ja. Vi menar att miljögolvet överträffar det traditionella trägolvet på så många olika punkter. Förutom att det släpper ut upp till 4 gånger mindre koldioxid att tillverka ett miljögolv så har korkgolvet dessutom fantastiska termiska egenskaper, är otroligt flexibelt och har mycket goda ljudisolerande egenskaper.

Är du fortfarande inte övertygad? Låt oss även presentera det senaste korkgolvet som vi har i vårt sortiment och som dessutom är 100% vattentätt - Hydrocork.

I den här artikeln hittar du inspiration till hur du kan tänka när du inreder med miljögolv i ditt hem under 2020.

Claw Silver Oak pe

FOTO: Amorim

1. Ett ljust miljögolv i köket

Dra nytta av korkens flexibla och vattentåliga egenskaper när du ska välja golv till köket. Vi älskar en ljus kulör på våra golv i köket som ger ett lätt, luftigt och stilrent intryck av hemmets centrum.

Dessa tre ljusa miljögolv i kork gillar vi till kök

Plastmatta berryalloc aqualine anthea 189l
Utmärkt för badrummet

Plastmatta Berryalloc Aqualine Anthea 189l (2m Bredd)

282 kr/m2
(Ord. pris: 374 kr/m2)
Treehouse pe

FOTO: Amorim

2. Mörkt golv i vardagsrummet

Det kan vara spännande att lägga in ett lite mörkare golv i vardagsrummet för att skapa ett intressant djup i rummet. Vi gillar även att komplettera genom att rulla ut en matta i någon naturnära färg under soffgruppen.

Sang i morgonsol

FOTO: PiyawatNandeenoparit

3. Vackert träfärgat golv i ditt sovrum

Det går faktiskt att få en härlig träfärg på sitt miljögolv trots att det är tillverkat i kork. Korkgolvets mycket goda termiska egenskaper gör sig riktigt bra i sovrummet. Det finns inget bättre än att sätta ner sina fötter efter en god natts sömn på ett golv som känns varmt och skönt.

Barnrum tragolv och matta

FOTO: New Africa

4. Miljögolv i barnrummet

Kork har naturligt en mycket flexibel struktur. Om kork studeras på nära håll kan du se en cellstruktur där de luftfyllda cellerna liknar vaxkakorna i en bikupa. Detta gör bland annat att ett korkgolv har goda ljudisolerande egenskaper vilket är perfekt om du ska lägga ett golv i barnens rum. Det här är ett rum där det gärna springs runt och leksaker kan kastas fram och tillbaka över golvet. För att dämpa ljudet från barnens rum till nedervåningen kan korkgolvet vara ett bra alternativ att överväga.

För att skapa ett ljust och harmoniskt rum gillar vi särskilt dessa tre miljögolv.

Plastmatta berryalloc aqualine anthea 189l
Utmärkt för badrummet

Plastmatta Berryalloc Aqualine Anthea 189l (2m Bredd)

282 kr/m2
(Ord. pris: 374 kr/m2)