Din kundvagn

Korkgolvets comeback 2020

DSCF1791

Fram till 1980-talet var kork ett vanligt alternativ på golv i Sverige. Men sedan dess har vi inte hört mycket om korkgolvet. Du har säkert hört talas om den gamla klassikern kork-å-plast. Men som sagt så har det varit väldigt tyst på korkgolvsfronten sedan de sämre typerna av flytspackel under 80-talet missfärgade korkgolven och de försvann.

AMOR5626 1

I och med förbättrade, förädlade och moderna produkter idag tror vi att korkgolvet har en ljus framtid och verkligen är på tillbakagång.

Inte minst på grund av de stora miljömässiga fördelarna som det innebär att välja ett korkgolv framför det traditionella trägolvet som vi är så vana vid här uppe i Norden.

Originals Natural int 1

Vad gäller komfort så finns där ytterligare fördelar som pekar på en comeback för korkgolvet.

Korken är ett naturligt flexibelt material som gör att ett korkgolv sviktar lätt när du går på det och du får en skonsammare belastning för kroppen jämfört med att gå och stå flera timmar på ett hårt betonggolv.

Pappa och dotter laser en bok pa golvet

Dessutom så har korken mycket goda isolerande egenskaper, både vad gäller värme men också akustik. Det här är ytterligare egenskaper som gör att vi tror på att korkgolvet ligger rätt i tiden och att den nu gör sin comeback.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många golv är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån