• Snabba leveranser
  • Gratis provbitar
  • Köp nu - Betala sen
Vi förstår att det inte är lätt att se på skärmen hur ett golv ser ut

Därför erbjuder vi Gratis provbitar på nästan alla våra golv. Titta hemma i lugn och ro innan köp.

Gå in på produkten och klicka "Beställ varuprov". Provbitarna landar i din brevlåda inom 1-2 dagar.

Badrumsgolv

En ny våtrumsmatta kommer att ge ditt badrumsgolv ett ordentligt lyft och finns i många olika färger och mönster.

Vilka golv passar som badrumsgolv?

Det finns några olika lösningar för badrumsgolvet. De två huvudsakliga alternativen som du har att välja mellan är antingen klinker eller en våtrumsmatta.

Våtrumsmattor är både slitstarka och finns i en stor variation av olika färger och mönster.

Våtrumsmattor till badrumsgolv

Slitstarka våtrumsmattor till ditt nya badrumsgolv.
Plastmatta berryalloc aqualine anthea 189l
Utmärkt för badrummet

Plastmatta Berryalloc Aqualine Anthea 189l (2m Bredd)

282 kr/m2
(Ord. pris: 374 kr/m2)
Plastmatta berryalloc aqualine anthea 999d
Utmärkt för badrummet

Plastmatta Berryalloc Aqualine Anthea 999d (2m Bredd)

282 kr/m2
(Ord. pris: 374 kr/m2)
Plastmatta berryalloc aqualine eternity 979d
Utmärkt för badrummet

Plastmatta Berryalloc Aqualine Eternity 979d (3m Bredd)

282 kr/m2
(Ord. pris: 374 kr/m2)
Plastmatta berryalloc aqualine porto 997d
Utmärkt för badrummet

Plastmatta Berryalloc Aqualine Porto 997d (2m Bredd)

282 kr/m2
(Ord. pris: 374 kr/m2)
Plastmatta berryalloc aqualine porto 997d
Utmärkt för badrummet

Plastmatta Berryalloc Aqualine Porto 997d (3m Bredd)

282 kr/m2
(Ord. pris: 374 kr/m2)
Plastmatta berryalloc aqualine selby 693d
Utmärkt för badrummet

Plastmatta Berryalloc Aqualine Selby 693d (2m Bredd)

282 kr/m2
(Ord. pris: 374 kr/m2)
Plastmatta berryalloc aqualine selby 693d
Utmärkt för badrummet

Plastmatta Berryalloc Aqualine Selby 693d (3m Bredd)

282 kr/m2
(Ord. pris: 374 kr/m2)
Plastmatta berryalloc aqualine selby 976d
Utmärkt för badrummet

Plastmatta Berryalloc Aqualine Selby 976d (2m Bredd)

282 kr/m2
(Ord. pris: 374 kr/m2)
Plastmatta berryalloc aqualine selby 976d
Utmärkt för badrummet

Plastmatta Berryalloc Aqualine Selby 976d (3m Bredd)

282 kr/m2
(Ord. pris: 374 kr/m2)
Zinc-373D-PSH
Utmärkt för badrummet

Plastmatta Berryalloc Aqualine Zinc 373d (3m Bredd)

282 kr/m2
(Ord. pris: 374 kr/m2)
Zinc-616M-PSH
Utmärkt för badrummet

Plastmatta Berryalloc Aqualine Zinc 616m (2m Bredd)

282 kr/m2
(Ord. pris: 374 kr/m2)
Zinc-616M-PSH
Utmärkt för badrummet

Plastmatta Berryalloc Aqualine Zinc 616m (3m Bredd)

282 kr/m2
(Ord. pris: 374 kr/m2)
Zinc-679M-PSH
Utmärkt för badrummet

Plastmatta Berryalloc Aqualine Zinc 679m (2m Bredd)

282 kr/m2
(Ord. pris: 374 kr/m2)
Zinc-679M-PSH
Utmärkt för badrummet

Plastmatta Berryalloc Aqualine Zinc 679m (3m Bredd)

282 kr/m2
(Ord. pris: 374 kr/m2)
Zinc-907D-PSH
Utmärkt för badrummet

Plastmatta Berryalloc Aqualine Zinc 907d (2m Bredd)

282 kr/m2
(Ord. pris: 374 kr/m2)
Zinc-907D-PSH
Utmärkt för badrummet

Plastmatta Berryalloc Aqualine Zinc 907d (3m Bredd)

282 kr/m2
(Ord. pris: 374 kr/m2)

Skillnaden mellan våtrumsmatta och plastmatta

När man talar om plastmattor och våtrumsmattor kan det råda lite förvirring kring vilken som passar var. Båda produkterna är tillverkade i plast och går ibland lite slarvigt under benämningen plastmatta. Men det är skillnad mellan en plastmatta och en våtrumsmatta.

I följande sektion förklarar vi skillnaderna och vad du bör ha koll på.

Våtrumsmattan

En våtrumsmatta är alltid GVK-godkänd (det innebär att den är helt vattentät) och fungerar till våtzon 1, dvs att spola vatten direkt mot och du kan exempelvis installera den som golv i din dusch.

Plastmattan

En plastmatta kan både vara GVK-godkänd och inte GVK-godkänd. Är plastmattan inte GVK-godkänd har den enbart goda vattenavvisande egenskaper men är inte helt 100% vattentät och ska alltså inte användas i våtzon 1. Är den inte GVK-godkänd ska du inte lägga den som golv i duschen.

Notera att samtliga plastmattor från BerryAlloc i vårt sortiment är GVK-godkända och fungerar till våtzon 1.

Plastmatta badrum

Det finns några alternativ som du kan välja mellan när du ska välja golv till badrum. De två absolut vanligaste materialen som folk brukar välja till sina golv i badrum är klinker eller en plastmatta i form av en våtrumsmatta.

Många olika våtrumsmattor till badrum

När det kommer till en våtrumsmatta i badrummet finns det väldigt många möjligheter till anpassning. Dels kan du välja på ett stort urval av olika färger på våtrumsmattorna till badrummet. Det finns även en stor variation av vackra mönster som de olika våtrumsmattorna i badrummet kan ha. Det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna för vilket mönster eller färg du väljer på din nya matta i badrummet. Våtrumsmattorna till badrum brukar oftast komma i de fasta bredderna på antingen 2 eller 3 meter.

Fördelar med badrumsgolv i plast

Det finns många fördelar med att välja ett badrumsgolv i plast. Den främsta är, som vi tidigare har varit inne på, den stora möjligheten till variation. Det finns väldigt många olika imitationer att välja bland. Det kan i många fall bli mycket mindre tidskrävande och dessutom billigare med ett badrumsgolv i plast i en härlig imitation. I följande sektion går vi igenom några populära imitationer för badrumsgolv i plast.

Badrumsgolv trä

Det finns flera olika färger och träslag att välja på om du är intresserad av en plastmatta i form av en våtrumsmatta, i en härlig träimitation. Exempel på sådana badrumsgolv är till exempel imitationer av infärgad grå ek.

Marmor badrumsgolv

Många är överens om att det material som bäst beskriver lyx är marmorn. Redan så tidigt som på romarnas tid använde man sig av marmor. Vill du ha ett marmor badrumsgolv kan en våtrumsmatta i denna vackra imitation vara någonting att kolla efter.

Mosaik badrumsgolv

Mosaik på ett badrumsgolv skapar ett livligt och härligt intryck. Det är lätt att det blir en allt för stram miljö med ett helt vitt klinkergolv. Mosaik på badrumsgolvet kan lyfta hela stämningen i rummet och göra det varmare och mer ombonat.

Olika färger på våtrumsmattor till badrumsgolv

När du ska välja färg på din våtrumsmatta till badrumsgolvet så finns det några saker som vi tycker kan vara värda att ta med i beaktande. Börja med att bestämma vilken känsla du vill förmedla när en person kliver in på mattan på badrumsgolvet.

Du kanske har planerat att inreda med många gröna växter. Då kan exempelvis en mer diskret våtrumsmatta vara något att leta efter.

Har du istället ett riktigt snyggt badkar kan man istället välja en mörkare våtrumsmatta på badrumsgolvet som skapar en häftig kontrast och lyfter fram det tjusiga badkaret. I följande sektion går vi igenom några populära färger på badrumsgolv.

Svartvitt badrumsgolv

Ett svartvitt badrumsgolv är en klassiker. Den vita färgen ger känslor av renlighet och skapar ett avskalat intryck medan den svarta kulören skänker en sofistikerad känsla åt rummet. Du kan även låta din övriga inredning fortsätta i samma svartvita utförande som ditt badrumsgolv för ett häftigt helhetsintryck i badrummet.

Rutigt badrumsgolv

Likt det svartvita golvet bör man nästan kalla ett rutigt badrumsgolv för en klassiker. Rutorna behöver ju inte heller bara vara svart och vita. Ett rutigt badrumsgolv i två olika nyanser av grått ger rummet en något dovare, mer dämpad känsla som kan lyfta fram en i övrigt färgstark eller ljusare inredning.

Grått badrumsgolv

Ett grått badrumsgolv skapar en avskalad och elegant känsla. Ett grått badrumsgolv tycker vi gärna får kompletteras med en mängd av olika gröna växter för ett riktigt mysigt badrum.

Svart badrumsgolv

Väljer man ett svart badrumsgolv lyfts det vita porslinet på exempelvis handfat, toalettstol, badkar och dusch fram på ett tjusigt sätt. Ett svart badrumsgolv kan också med fördel kompletteras med en i övrigt ljusare eller mer färgstark inredning.

Grönt badrumsgolv

Väljer man ett grönt badrumsgolv får man en mer naturnära känsla på golvet i sitt badrum. Grön sägs vara en färg som har en lugnande effekt på oss människor för att den påminner oss om naturen.

Du kan lägga plastmatta i många olika rum

Plastmattan kan inte enbart läggas på badrumsgolvet (då i form av en våtrumsmatta) utan fungerar även ypperligt på flera andra platser i ditt hem. I följande sektion går vi igenom några andra platser i hemmet där det kan vara smart att lägga en plastmatta som har goda vattenavvisande egenskaper och tål hårt slitage.

Golv tvättstuga

Egentligen kan du tänka på samma sätt när du ska inreda och välja golv i tvättstuga. Tvättstugans golv bör vara vattentätt som ditt badrum och därför kan en plastmatta i form av en våtrumsmatta i tvättstugan vara ett bra alternativ att överväga.

Hallgolv plast

Du kan också med fördel välja ett hallgolv i plast. Det är en god idé att välja ett golv med vattenavvisande egenskaper om golvet i hallen ligger i anslutning till en groventré där smuts och väta kommer in med ytterskorna.

Vad behöver du veta när du ska köpa badrumsgolv och golv till tvättstugan?

Här har vi listat de viktigaste sakerna som vi tycker du ska ha koll på inför köpet av ditt badrumsgolv eller golv till tvättstugan.

📌 Vad ska jag ha för golv i badrummet och tvättstugan?

Till badrum & tvättstuga ska du ha ett golv som är godkänt för våtrum. En plastmatta i form av en våtrumsmatta tycker vi passar utmärkt att ha som golv i badrum & tvättstuga. Den är både vattentät och har goda slitstarka egenskaper.

🎨 Vilka färger kan jag få på golvet till badrummet och tvättstugan?

Det finns ett stort utbud av olika färger, mönster och imitationer som du kan välja mellan när du köper ett badrumsgolv eller golv till tvättstugan från oss. Det stora urvalet av färger gör det enkelt att hitta ett nytt golv till badrummet eller tvättstugan i precis rätt färg för dig.

📌 Kan jag ha ett hallgolv i plast?

Det kan du absolut ha! Ett slitstarkt hallgolv i plast lämpar sig exempelvis utmärkt om hallen är i anslutning till exempelvis en groventré nere i källaren.

🚚 Hur snabbt får jag hem ett golv som jag köper från er?

Ditt nya golv är hemma hos dig på 4-7 vardagar. En bra e-handelsupplevelse innebär snabba leveranser!

🌳 Vilken är den vanligaste imitationen på våtrumsmattor till badrum och tvättstugor?

Det finns många olika imitationer på våtrumsmattor till badrumsgolv. Några populära imitationer är olika stenmönster, träimitationer eller mosaik på plastmattorna till badrummet och tvättstugan.

📌 Hur lägger jag en våtrumsmatta i badrummet eller tvättstugan?

När det kommer till att lägga våtrumsmatta i badrum och tvättstuga så rekommenderar vi alltid att man tar kontakt med en fackman som utför arbetet. Våtrummet måste bli helt vattentätt.