Först förstår vi att det inte är lätt att se på skärmen hur ett golv ser ut!

Därför erbjuder vi Gratis provbitar på nästan alla våra golv.

Gå in på produkten och klicka Beställ varuprov. Direkt till din brevlåda inom 1-2 dagar.

Sen erbjuder vi också rikstäckande golvläggning till fast pris!

Låt ett proffs installera ert nya golv - dessutom till ett fast pris.

Vi erbjuder golvläggning i hela Sverige genom vårt samarbete med Hemfixarna.

Läs mer på vår sida om golvläggning

Furugolv

Med ett massivt furugolv skapas en hemtrevlig och mjuk stämning i ditt rum. På den här sidan hittar du alla våra furugolv i flera olika bredder och tjocklekar samlade.

✔️ Anpassad leverans för dig ✔️ Norrländskt kvalitetsträ ✔️ Hjälp? Hör av dig på chatten

Alla filter
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Furu 15x112 (Hårdvaxoljad Vit)

500 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Natur Furu 26,5x180 (Hårdvaxoljad)

669 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Furu 26,5x155 (Hårdvaxoljad)

663 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Furu 26,5x132 (Hårdvaxoljad)

662 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Furu 15x112 (Hårdvaxoljad)

475 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Natur Obehandlad Furu 26,5x180

643 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Obehandlad Furu 26,5x155 (Borstad)

588 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Obehandlad Furu 15x112 (Borstad)

425 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Natur Obehandlad Furu 26,5x180 (Borstad)

643 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Obehandlad Furu 26,5x155

555 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Obehandlad Furu 26,5x132 (Borstad)

588 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Obehandlad Furu 26,5x132

550 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Obehandlad Furu 20,5x109

425 kr/m2
Massiva tragolv Furu 2
Norrländskt trä

Stigma Massivt Trägolv Prima Obehandlad Furu 15x112

397 kr/m2
Visar 14 av 14 produkter

Vad är ett furugolv?

Ett furugolv i massivt trä lyfter nästan vilket rum som helt. Möjligheterna till olika behandlingar av ett furugolv är stora. Det blir därför enkelt att få ditt nya furugolv precis så som du vill ha det. Ett furugolv är ett massivt golv tillverkat av träslaget tall. Ett massivt golv är till skillnad från ett parkettgolv sågat ur en stock och varje golvbräda består av solitt trä. Ett parkettgolv är istället uppbyggt av flera lager som tillsammans har limmats ihop för att bilda en golvplanka.

Därför ska du välja ett massivt furugolv

Det finns många anledningar till att välja ett massivt furugolv i sitt hem. Massiva trägolv i furu skapar en hemtrevlig och ombonad stämning i rummet. Ett massivt furugolv kan behandlas på flera olika sätt för att du ska få precis det utseendet och den känslan som du vill ha. Ett massivt furugolv kan exempelvis vara borstat, vitbetsat, vitvaxat eller inoljat bara för att nämna några av alla de sätt som ett massivt trägolv i furu kan behandlas på. Massivt furugolv är ett av de vanligaste typerna av massiva golv som läggs in i Sverige idag.

Trägolv furu jämfört med ek

I följande sektion jämför vi ett trägolv i furu med ett i ek.

 1. Färgen
  Som naturligt inoljat är ett trägolv i furu mycket ljusare i färgen jämfört med ett ekgolv. Med olika ytbehandlingar går det såklart att ändra golvets färg. Men trägolv i furu är i grunden ett mycket ljusare träslag jämfört med eken.
 2. Ådringen
  Trägolv furu har en annorlunda ådring jämfört med eken. Det är enkelt att se skillnad på ett trägolv i furu och ett trägolv i ek.
 3. Hårdhet
  Trägolv i furu är inte lika hårt som ett trägolv i ek. I många fall går det att kompensera detta till viss del med vilken typ av ytbehandling man väljer till sitt golv. I ett obehandlat tillstånd är dock trägolv i furu mjukare jämfört med det i ek.

Obehandlat furugolv

Man kan både köpa furugolv som helt obehandlat eller med någon typ av behandling. Furugolv obehandlat har en ljus till ljusgul färg som mörknar med tiden och kan dra åt det röda hållet ju längre tiden går. Ett obehandlat furugolv som du köper måste behandlas med någon typ av ytskiktsbehandling innan golvet tas i bruk. Detta för att det ska få en skyddande yta. Om du vill, går det även bra att färga in furugolvet med exempelvis vitpigment eller någon annan infärgning. Vill man ha ett ljusare furugolv så kan man exempelvis vitvaxa eller vitbetsa golvet.

Furugolv pris

Så vad landar egentligen priset på för ett furugolv. Det är såklart omöjligt att säga något exakt pris för ett furugolv. Men det finns några olika kvalitetssorteringar som kan vara bra att ha koll på för att få reda på vad ett furugolv kommer kosta och vilken kvalitet man köper.

Olika tillverkare har lite olika namn på sina olika kvalitetssorteringar på golv. Generellt brukar det finnas två eller tre olika grupper som virket delas in i. Dessa brukar antingen kallas a-sortering eller prima, b-sortering eller ekonomi och ibland finns det även sorteringar där man mixar olika kvaliteter.

De olika kvaliteterna på de massiva trägolven som vi säljer från Stigma har följande sortering:

 1. Prima
  Den högsta standarden. A-sorteringen (prima) är den finaste kvaliteten. Den har naturligt inslag av kvistar som ger ett genuint utseende.
 2. Natur (A/B-sortering)
  En mixad kvalitet av A och B, benämns som Natur.
 3. Ekonomi (b-sortering)
  En kvalitet för den händige som är beredd att lägga ner tid att planera läggningen av golvet genom att sortera och kapa. B-sortering kan innehålla kvistutslag, svartkvist och andra defekter.

Billigt furugolv

Om du letar efter ett billigt furugolv så ska du kika efter b-sortering eller ekonomi-sortering. Men man ska komma ihåg att det innebär lite extra jobb då man troligtvis kommer behöva kapa till vissa golvbrädor för att få bort stora sprickor och kvistar.

Olika dimensioner på furugolv

Det finns många olika dimensioner som man kan köpa ett furugolv i. När man talar om dimensionerna på ett massivt furugolv pratar man dels om golvets bredd, dess längd och hur pass tjocka golvbrädorna är. Vanligtvis brukar tjockleken på ett furugolv befinna sig i spannet 15-30 mm. De vanligaste bredderna på ett furugolv brukar vara mellan 110 och 200 mm brett.

Fallande längder på furugolv från Stigma

Våra furugolv från Stigma säljs i fallande längder. Vad som menas med detta är att varje golvbräda inte är exakt lika lång. Längderna på brädorna är från ca 4,20 meter och nedåt. När du ska beställa ett golv som säljs i fallande längder så anger du det totala antalet m2 som du behöver (glöm inte att räkna in spill). Skarvarna kommer sedan att spridas ut randomiserat över golvet vid golvläggningen. Är det viktigt att det är en exakt längd på golvbrädorna som du ska ha, ta kontakt med oss så hjälper vi dig vidare.

Ändspontade furugolv

De massiva furugolven från Stigma är ändspontade. Detta innebär generellt mycket snyggare skarvar där en bräda tar slut och nästa börjar. Med ändspontade golvbrädor behöver man inte heller lägga skarven över en regel och golvläggningen blir mycket mer effektiv både när det kommer till att spara tid men också att spara på material.